r
Nosalty Logó

Sült saláta sonkával és sajttal

Gonoszka1
Sült saláta sonkával és sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

315
Kalória
18.5g
Fehérje
22g
Szénhidrát
18.1g
Zsír
322.3g
Víz
38.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    1879 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2168 micro
Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1540 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    462 micro
  • β-karotin
    7518 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    8673 micro
Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    517 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 64 kcal

Elkészítés

  1. A spárgákat megpucoljuk.
  2. A mélyhűtött zöldségkeveréket hozzáadjuk a spárgákhoz.
  3. A paradicsomot, uborkát megmossuk, felkockázzuk, és ez is mehet a többi zöldséghez.
  4. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a petrezselymet leöblítjük, alaposan lerázzuk és felaprítjuk. Ezeket is hozzátesszük a zöldségekhez.
  5. Az olívaolajjal összeforgatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és tepsibe tesszük.
  6. A mézet a vajjal felolvasztjuk, a mozzarella golyócskákat kettévágjuk. A mozzarella darabokat elosztjuk a zöldségeken, és meglocsoljuk a méz és vaj keverékével.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük.
  8. Ameddig sül a salátánk, addig a sonkát felkockázzuk, a parmezánt lereszeljük.
  9. A megsült salátát tányérokra tesszük, megszórjuk sonkakockákkal és a reszelt parmezánnal. Így tálaljuk ezt a nagyon finom sült salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Szeretem a salátákat. Ezt a salátát reggelire találtam ki, de ha a sonkát és a parmezánt elhagyjuk róla, akkor húsok mellé köretnek is tálalhatjuk (a Férjem is így ette hús mellé). 10 deka 78 kalória, tehát igazán diétás fogás.

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...