Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztasaláta joghurtos dresszinggel

Tésztasaláta joghurtos dresszinggel
Tésztasaláta joghurtos dresszinggel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós víz helyett főzzük a tésztát leveskockából készült levesbe. A dresszinget ízesíthetjük kapor helyett más friss zöldfűszerekkel, és kevés fokhagymával is. Tálalás előtt a salátát jól átkavarjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés uborkalét, vagy a tészta főzővizéből.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 750 ml vizet kevés sóval felfőzünk. Beleszórjuk a tésztát, és 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a levét felfogjuk. A tésztát hűlni hagyjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát és a zellert vékony szeletekre, a paradicsomokat kettévágjuk. Az uborkát szeletekre vágjuk.
  3. A joghurtot elkeverjük a kaporral, uborkalével és kb. 4 ek vízzel, amelyben a tészta főtt. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztát elkeverjük a sárgarépával, zellerrel, uborkával, paradicsommal és a joghurtos öntettel. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 675
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros zöldséges tésztasaláta, uborkás-paradicsomos tésztasaláta, zelleres-paradicsomos tésztasaláta joghurtos öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
tészta 60 g
víz 4 evőkanál
sárgarépa 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
koktélparadicsom 5 db
kovászos uborka 1 db
kovászos uborka lé 2 ek
joghurt 100 g
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint