r
Nosalty Logó

Sült padlizsános újburgonya-saláta melegen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült padlizsános újburgonya-saláta melegen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A mustáros dresszinghez

Összesen 848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A mustáros dresszinghez

Összesen 1695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

A mustáros dresszinghez

Összesen 100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2077.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    2989 micro
Összesen 848 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2652 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    5978 micro
Összesen 1695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mustáros dresszinghez

Elkészítés

A salátához

  1. Az újburgonyát megmossuk, és héjastól a csíkokra szeletelt szalonnával és kevés vízzel fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a víz elpárolog, pótoljuk. 15-20 perc alatt megpuhul a burgonya. Ügyeljünk arra, hogy a párolás végén ne maradjon víz, hanem a kevés kisült szalonnazsírban forgassuk át.
  2. A megmosott padlizsánt héjastól karikákra szeleteljük, sóval, a zúzott fokhagymával, 2 ek olívaolajjal összekeverjük.
  3. A padlizsán karikákat 2 ek olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
  4. A dresszing hozzávalóit összekeverjük.
  5. A párolt újburgonyát hosszában kettévágjuk, és a meleg padlizsánnal együtt a dresszingbe forgatjuk, majd tálaljuk a salátát.
  6. A rukkolát tányérra halmozzuk, majd ráhelyezzük a dresszingbe forgatott újburgonyát és padlizsánt, ízlés szerint hozzáadhatjuk a sült szalonna szeletkéket is.
  7. Félbevágott koktélparadicsommal, krémfehérsajttal (vagy feta sajttal, juhtúróval), zsázsával díszítjük, és fogyaszthatjuk.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7274
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 20.

Ajánló

Melegen, önálló fogásként fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél a salátánál a rukkola, a zsázsa és a mustáros dresszing enyhén csípős, mustáros íze, amely megteremti az összetevők közötti összhangot.

Hozzávalók

A salátához

A mustáros dresszinghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?