Nosalty Logó

Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Czápika
Sült marhaszelet vörösboros gombaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 1323 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 2645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sülthöz

A raguhoz

Összesen 244 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 1323 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 2645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A raguhoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A húst négy szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, bőven borsozzuk, majd mindkét oldalát bekenjük mustárral.
  2. A szalonnát csíkokra, a hagymát kockára, a gombát nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A szalonnát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, majd ha ez is megpirult, a gombát is.
  4. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet.
  6. Addig pirítjuk, míg a fokhagyma illatozni kezd. Ekkor megszórjuk a liszttel, átkeverjük, és felöntjük a borral. Szükség esetén pici vizet adhatunk hozzá. Beletesszük a cukrot.
  7. Összeforraljuk, szükség esetén ízesítjük.
  8. A húst kevés forró olajban ízlés szerinti állagúra sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20930
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Ajánló

Sült krumplival, krumplipürével, esetleg grillezett zöldséggel tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Czápika 30 recept

Hirtelen felindulásból ettem volna valami finom gombát, és ez lett belőle. A marhahús csak ráadás volt.

Hozzászólások

Hozzávalók

A sülthöz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.