r
Nosalty Logó

Szaftos aprópecsenye marhából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Szaftos aprópecsenye marhából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3624.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 3429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük 1 cm szélesre és kb. 3-4 cm hosszúra, sózzuk, darálunk rá borsot. Egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat nagy lángon, belerakjuk a húst. Először levet fog engedni, mikor az elfőtt, megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  2. Most közepesre letekerjük a lángot, a vajat beledobjuk a serpenyőbe. Mikor elolvadt, hozzáadjuk a felszeletelt gombát meg hagymát, megpirítjuk. Belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, és 1-2 percig kevergetjük vele.
  3. Felöntjük a borral meg a fele alaplevél, és 3-4 percig főzzük, miközben a fakanállal felkapargatjuk a tepsi aljara lesült finomságokat. Visszaöntjük a húst a maradék alaplé társaságában, összekeverjük, lefedve, kis lángon 1 órát főzzük. Néha keverjük meg.
  4. Adjuk hozza a créme fraichet, végül a finomra vágott snidlinget. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Ajánló

Mi pappardelle tésztával ettük, a tetejére raktunk még egy kis créme fraichet, díszítésként pedig snidlinget. A megbontott vörösbort kortyolgassuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy internetes oldalon találtam a créme fraiche receptjét, és mindenki áradozott, hogy chef John's beef Stroganoffja tökéletes a felhasználásához. Így én is tettem egy próbát, és nekünk is ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!