r
Nosalty Logó

Szaftos aprópecsenye marhából

witch
Szaftos aprópecsenye marhából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

858
Kalória
36.5g
Fehérje
8.9g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
195.2g
Víz
201.7g
Koleszterin
860.5mg
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 858 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    290.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3624.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    780.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 3429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük 1 cm szélesre és kb. 3-4 cm hosszúra, sózzuk, darálunk rá borsot. Egy magas falú serpenyőben felforrósítjuk az olajat nagy lángon, belerakjuk a húst. Először levet fog engedni, mikor az elfőtt, megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  2. Most közepesre letekerjük a lángot, a vajat beledobjuk a serpenyőbe. Mikor elolvadt, hozzáadjuk a felszeletelt gombát meg hagymát, megpirítjuk. Belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk néhány másodpercig illatozni. Meghintjük a liszttel, és 1-2 percig kevergetjük vele.
  3. Felöntjük a borral meg a fele alaplevél, és 3-4 percig főzzük, miközben a fakanállal felkapargatjuk a tepsi aljara lesült finomságokat. Visszaöntjük a húst a maradék alaplé társaságában, összekeverjük, lefedve, kis lángon 1 órát főzzük. Néha keverjük meg.
  4. Adjuk hozza a créme fraichet, végül a finomra vágott snidlinget. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Egy internetes oldalon találtam a créme fraiche receptjét, és mindenki áradozott, hogy chef John's beef Stroganoffja tökéletes a felhasználásához. Így én is tettem egy próbát, és nekünk is ízlett.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...