r
Nosalty Logó

Sült krumplival töltött palacsinta

Évi néni
Sült krumplival töltött palacsinta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

336
Kalória
12.2g
Fehérje
48g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
132.4g
Víz
62.2g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7439.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    287.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    794.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    20238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

Palacsintához

  1. A palacsintához valókat összekeverjük habverővel, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát, ha szükséges, még hígítjuk, forró teflonsütőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A burgonyát és az édesburgonyát fóliába csomagolva 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 1 óra alatt megsütjük.
  4. A megsült burgonyákat meghámozzuk. A héjában sült krumplit durva lyukú reszelőn lereszeljük, az édesburgonyát összenyomkodjuk.
  5. Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, amiben a felkockázott lilahagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket is, és tovább pirítjuk velük 1-2 percig.
  6. Mikor már illatoznak a fűszerek, hozzákeverjük a kétféle burgonyát, és felhígítjuk joghurttal, hogy krémes legyen.
  7. Két kanál olajon hirtelen megpirítjuk a gyufaszálnyira vágott édesburgonyát, majd mikor aranybarnára sült, szalvétán leitatjuk.
  8. A tölteléket palacsintákba töltjük, kókusz chutney-val, szalma édesburgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tegnap reggel ezt  receptet Jamie Olivertől láttam elkészíteni. Ő ugyan tábori körülmények között mancsolta össze a tölteléket, de nem volt rossz ötlet. Hozzátettem az indiai ihletésű fűszereket, máris egy nagyszerű fogás született. Viszont le a kalappal a kókusz chutney ötletéért. Együtt pedig- minden szerénység nélkül mondhatom,- fergeteges volt. Persze annak, aki ennek az ízvilágnak szerelmese. Én pedig az vagyok.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek