Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával

Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
Sült kecskesajt és aszalt szilvás csirkemell langyos szőlősalátával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi őszi ételt szerettem volna készíteni, amit a vendégek is szívesen látnak, de nem kell miatta egész nap a konyhában lenni :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a céklát külön-külön alufóliába csomagoljuk, sütőben puhára sütjük. A céklának majdnem kétszer annyi idő kell, késsel ellenőrizzük.
  2. A csirkemelleket felvágjuk, kiklopfoljuk. Minden oldalukat sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, elosztjuk a csirkemellek hosszabb oldalán. Meghintjük az őrölt gyömbérrel, feltekerjük. Szorosan alufóliába göngyöljük, egy tepsire ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőbe toljuk fél órára. Mikor kész, kivesszük, a fóliában langyosra hűtjük.
  3. A mogyorót forró száraz serpenyőben rázogatva sütjük addig, míg a héja kicsit megszárad (ne égessük meg), majd papírtörlővel dörzsöljük le a héját. Késsel apróra vágjuk. Felvágjuk a kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre, a vágási felületre nyomkodjuk a mogyorót.
  4. A céklát meghámozzuk, félcentis kockákra vágjuk. A lila hagymát is megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A szőlőszemeket is elfelezzük, ha nagy, a kisebbeket nem kell.
  5. Egy serpenyőben, kevés szőlőmagolajon az előzőeket átforgatjuk úgy, hogy előtte rálöttyintjük a balzsamecetet, és rácsipegetjük a kakukkfű leveleit. Csak pár percig kell rázogatva keverni, míg a balzsamecet szúrós illata elpárolog. Félretesszük, kitöröljük a serpenyőt. Ismét felforrósítjuk, rátesszük a kecskesajt-szeleteket, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük a sajtot, de vigyázva, hogy a mogyoró oda ne kapjon.
  6. Egy másik serpenyőben szintén kevés szőlőmagolajon átforgatjuk a csirkemell-roládokat, majd óvatosan felszeleteljük. Mikor minden kész, tálalunk: a tányér közepére halmozunk a langyos salátából, elosztjuk rajtuk a kecskesajtot és az aszalt szilvás csirkét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A tetovált lány

Mióta szakács: 2013.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
receptverseny: „Minden ízében egészség!” receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

göngyölt csirke, szőlős csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

674
csirkemell filé 2 db
aszalt szilva 16 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 0.5 dl
kecskesajt 20 dkg
törökmogyoró 5 dkg
szőlő 20 dkg
szőlő 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
kakukkfű 2 szál
balzsamecet 1 ek
cékla 1 db