r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás kacsamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Aszalt szilvás kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1835 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 459 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3421.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1835 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
  2. A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt almát, sózzuk és kevés gyömbérrel, szerecsendióval ízesítjük. A masszát fél órán át állni hagyjuk.
  4. A kacsamelleket, húsos oldalukkal felfelé fektetve, beborítjuk az almás-szilvás töltelékkel. Félbehajtjuk őket és madzaggal átkötözzük.
  5. Tepsire helyezve forró (220 fok, légkeverés) sütőbe dugjuk a húsokat és kb. 16-20 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve, fogyasztás előtt, rácson pihentetjük a kacsamelleket 5 percig.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 97106
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 18.

Ajánló

Burgonyapürével tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A megszokottól kicsit eltérően szerettem volna elkészíteni a gyakran asztalunkra kerülő kacsamellet. Váncsa István Ezeregy receptje közül erre esett a választásom.

Hozzászólások

lizabennet

Szia Petra, nem kell letakarni foliaval a a hust a sutes alatt?Koszi!

Petra

nem, nem kell lefóliázni

Törölt felhasználó

Szia, nagyon jónak néz ki ez a recept, meg is csinálnám karácsonykor, viszont a sütési id? és h?fok bizonytalanná tesz kicsit. Máshol azt olvasni a kacsamellnél hogy alacsony h?fokon (100 fok) 45 perc. Olyan embereknek készíteném akik nem annyira szeretik rózsaszínen, de kiszárítani meg nem akarom, mert akkor ehetetlen száraz lesz, vétek resre sütni egy ilyen húst. Milyen sütési id?t ajánlasz ez esetben? Az általad leírt 220 fok-16-20 perc alatt mennyire sül át a hús? köszönöm Gábor

Petra

Kedves Gábor, elnézésedet kérem az alaposan megkésett válaszért, valószín?leg, már tapasztalatból tudod Te is: a fent megadott sütési id? kellemesen szaftos húst eredményes, csöppet sem száraz, rosé bels?t

evacili

Ezt meg kell csinálni. Petra! Imádom a receptjeidet!!!

evacili

Szia Petra! M?anyag madzaggal kötötted át, ha jól látom. Sütésnél ez hogy viselkedik? Jöv? szombati nagy szülinapi-családi összejövetelre szeretném megcsinálni. Kérdés, hogy milyen madzagot használjak? Esetleg vastag, gombvarró cérna is jó lenne? Üdv: Cili

Petra

Kedves Cili, Akkor csalóka a kép, mert ez egy narancsszín? spárga volt, amivel átkötöttem:-). Sima spárga, vagy er?sebb, vastagabb cérna is megteszi. Remélem jól sikerül, és ízlik majd az egész családnak! Üdv, Petra

kcsgdvntrt

tipp: http://blomus.hu/termekek/index/Szilikon-kotozo-szett

Törölt felhasználó

Szia! Ma elkészítettem, nagyon ízletes lett, bár én kicsit tovább sütöttem, mert én úgy jobban szeretem. A párom ma evett el?ször kacsahúst és ízlett neki, polentával ettük. Köszönöm a receptet! Pbeba

Törölt felhasználó

Szia! Ez az étel ehetetlen lett, nem kellett volna bele a tejbe áztatott zsemle, elrontotta az egészet! Sajnálom, mert nagyon drága a kacsamell! Szerintem az volt a baj, hogy a kacsa hamar megsül, míg a zsömle nem szárad ki annyi id? alatt, vizeny?s marad! Gyöngyi

Petra

Kedves Gyöngyi, Sajnálom, hogy nem sikerült ez a kacsás fogás. A zsemlét jól kicsavartad a tejbe áztatás után? Üdv Petra

Törölt felhasználó

Szia! Igen, jól kicsavartam... És ne haragudj, nem akartalak megbántani a recept miatt! Gyöngyi

Petra

Dehogyis bántottál meg, Gyöngyi:). Van, amikor nem sem úgy sikerül valami, ahogy szeretném, vagy nem a várt elképzeléseket hozza egy recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek