r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával gesztenyével töltött csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
VnéEdit
Aszalt szilvával gesztenyével töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1531 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 383 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8252 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    6473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1531 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát vörösborban áztatjuk.
  2. A csirkemell darabokat félbevágjukúgy, hogy zsebes legyen, ahova tesszüka tölteléket.Tehát nem vágjukteljesen át.
  3. Majd kiklopfoljuk, nem vékonyra.
  4. Ezután besózzuk, borssal megszórjuk, a gesztenyét 4 részbe osztjuk, 1/4 részt a csirkemell egyik felére teszünk, kirakjukaszalt szilvával, majd összegöngyölítjük, alufóliába tesszük, betekerjük.Mind a 4 darabnál így járunkel.
  5. Hőálló tálba tesszük, egy kis olajat teszünkaz aljára és másfél dl vizet.
  6. 200 fokon sütjükkb. 3/4 óráig.
  7. A fóliából kivesszük, a saját levével megöntözzükkétszer-háromszor, és pirosra sütjük.
  8. Burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27268
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Karácsonyi menünk volt, de bármely alkalomra elkészíthető. Kiváló, finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek