Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-barackos csirkemell

Szilvás-barackos csirkemell
Szilvás-barackos csirkemell
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az édes-sós ízt együtt, pl. sült húsokat gyümölccsel. A tört édesburgonyát pedig különlegessé tette a hagyma és a mustármag. 

hozzávalók / 2 adag

Gyümölcsös hús

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyümölcsös hús

  1. A csirkemelleket egy tepsibe helyezzük, a bőre alá betömködjük a szilvát és a barackot. Fűszerezzük és egy picit olajjal meglocsoljuk, majd kb. 1 dl vizet öntünk alá.
  2. Betesszük a sütőbe, mellérakjuk a félbevágott almákat, negyedekre vágott hagymát és kb. 30-40 percig 180 fokon szép ropogósra hagyjuk sülni a csirke bőrét.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk és feltesszük főni kb. 15 percre.
  2. Közben a másik hagymát 2 evőkanál olívaolajon barnára dinszteljük, hozzáadjuk a mustármagot.
  3. Mikor a burgonya megfőtt, leszűrjük, összetörjük, majd rátesszük a dinsztelt mustármagos hagymára, jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 635
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyümölcsös csirkesült, gyümölcsös hús mustáros krumplival, csirke barackkal és szilvával töltve, gyümölcsös töltött csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621
csirkemell filé 1 db
aszalt szilva 5 dkg
aszalt sárgabarack 5 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
édesburgonya 2 db
víz 1 l
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
mustármag 1 teáskanál