Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős kacsaszárnytő

Csípős kacsaszárnytő
Csípős kacsaszárnytő
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam valami egyszerű és könnyű vacsit csinálni, amit szívesen elmajszol a család este a televízió előtt, vagy a barátokkal a teraszon sörözés és meccsnézés közbe!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaszárnytöveket feltesszük az alaplében főni. Az olívaolajba beletesszük a sót, borsot, chilit vagy chiliport, paprikát. Jól elkeverünk benne minden fűszert, hozzáadjuk még az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy pácot készítünk belőle. A sima müzlit kicsit összetörjük, és egy tányérba tesszük, amibe jól bele tudjuk majd forgatni a szárnyakat.
  2. A megfőtt szárnyakat bekenjük a páclével, majd beleforgatjuk a müzlibe. A sütőben 200 fokon olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Bármilyen mártással és körettel tálalható, amit szeretünk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pácolt kacsa, sült kacsaszárnytő

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1152
kacsaaprólék 2.1 kg
kukoricapehely 150 g
petrezselyem 1 csokor
chili 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 dl
alaplé 1.5 l