r
Nosalty Logó

Római tálban sült kacsacombok narancsos batátával és kelbimbóval

Nosalty
Római tálban sült kacsacombok narancsos batátával és kelbimbóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kacsa

Kelbimbó

1670
Kalória
49.1g
Fehérje
107.6g
Szénhidrát
120.2g
Zsír
620.4g
Víz
164.2g
Koleszterin
24.8g
Élelmi rost
26.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 1670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 3337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    620.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    31660 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3630 micro
Összesen 1670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1240.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    843 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    63320 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7260 micro
Összesen 3337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

Kacsa

  1. A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
  2. A kacsacombokat beirdaljuk, majd serpenyőben elősütjük pár percig, pirosodásig.
  3. A meghámozott batátát nagyobb darabokra vágjuk, és a tál aljára tesszük, sózzuk borsozzuk, kurkumával, curryvel ízesítjük.
  4. A combokat sózzuk, borsozzuk, az édesburgonyára tesszük, és a kacsából kiolvadt zsírt az egészre ráöntjük.
  5. 200 fokon másfél óráig sütjük.
  6. Az utolsó 15 percben fedő nélkül maximális hőfokon az egészet ropogósra pirítjuk.
  7. A batátát egy tálban villával összetörjük, és hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és levét.

Kelbimbó

  1. A kelbimbót félbevágva tűzálló tálba helyezzük.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Betesszük sülni.
  3. Az utolsó percekre hozzákeverjük a mandulát, és óvatosan megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés módja: római tál és cserépedény receptek
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A római tál az egyik legkitűnőbb eszköz szaftos kacsa sütéshez, és ezzel a kicsit újhullámos és nem mellesleg paleo recepttel, abszolút kihasználhatod az adottságait.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek