r
Nosalty Logó

Sült csirkemell eperszósszal és mandulás burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült csirkemell eperszósszal és mandulás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 635 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5265.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    942 micro
  • β-crypt
    227 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Elkészítés

Sült csirkemell

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, kis lángon serpenyőben minden oldalát addig sütjük, míg kívül pirulni kezd.
  2. Tálalásnál felszeletelve kínáljuk.

Eperszósz

  1. Az epret és a meggyet a rozéban és a narancs kicsavart levében feltesszük forralni.
  2. Hozzáadunk egy-két kanál mézet, kevés fahéjat, és forraljuk, míg be nem kezd sűrűsödni a leve.

Mandulás burgonyapüré

  1. A burgonyát vékonyan meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük a levét. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt, robotgéppel kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, amivel még lesz tartása.
  3. Még forrón hozzákeverjük a tojássárgáját, és egy csipet szerecsendiót is reszelhetünk bele.
  4. A mandulapelyhet egy száraz serpenyőben világos mogyoróbarnára pirítjuk, és a burgonya tetejére szórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7516
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült csirkemell eperszósszal és mandulás burgonyapürével
Évi néni 1830 recept

Eperszezonban mi másból készíthetnék szószt. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

Sült csirkemell

Eperszósz

Mandulás burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...