Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykacomb cseréptálban vincellér módra

Pulykacomb cseréptálban vincellér módra
Pulykacomb cseréptálban vincellér módra
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hosszú hétvégén itthon volt unokákkal együtt az egész család. Ősszel mindig szoktunk néhány fürt szőlőt a vesszőkön hagyni az unokák kedvéért. Most is lelkesen leszedték. Egy kicsivel több lett, mint amire számítottunk, így a szőlőevésen kívül jutott a húsba is. A cserépedényes készítési mód a szakácsnak is adott  egy kis időt a falevelek seprésére.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a könnyű őszi ízeket

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétzúzzuk. Az olajba belekeverjük a borsot és a fokhagymát.
  2. A pulykacomb filét megmossuk, és ujjnyi csíkokra daraboljuk. Enyhén sózzuk, és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A pataki tálat kb. fél óra hosszat vízben áztatjuk.
  4. Egy serpenyőbe beletesszük  az olajos páccal együtt a húst, és fehéredésig sütjük (én Wokban szoktam).
  5. A szőlőt leszemezzük, az  almák magházát kivesszük.
  6. A tálban egyenletesen elterítjük a  pulykahúst. Rárakjuk az almákat, és ráhalmozzuk a szőlőszemeket. Ráöntjük a bort.
  7. A tálra rárakjuk a fedelét, és berakjuk a hideg sütőbe. Közepes lángon (kb. 180 fok) egy óra hosszat pároljuk.
  8. Óvatosan, nehogy megégessük magunkat, a tál tetejét leveszük, és hústűvel ellenőrizzük a hús állapotát. Amennyiben még nem puhult meg teljesen, a tetőt visszatéve még egy negyed órát pároljuk.
  9. Ízlés szerint kruplipürével vagy rizzsel tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 252
elküldve: 5
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös pulykacomb, pataki tálban gyümölcsökkel sült pulykacomb-filé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

578
pulykacomb 1.5 kg
alma 8 db
szőlő 0.5 kg
fokhagyma 1 fej
bors 1 kk
1 kk
rosé 2 dl
napraforgó olaj 2 dl