Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős birskörtés csirke

Csípős birskörtés csirke
Csípős birskörtés csirke
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A birskörte remek kísérője lehet a pikáns, csípős mázban sült csirkehúsnak. Egyszerűen összeállítható étel.
(További képek itt láthatóak.)

hozzávalók / 4 adag

A birskörtés csirkéhez

A csípős mázhoz

ajánlat

Héjában sült krumplival vagy rizzsel kínálhatjuk. Birskörte helyett készülhet birsalmával vagy almával, körtével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkehúsokat besózzuk és bőrös felükkel felfelé, egy fedeles, sütőben használható edénybe fektetjük.
  2. A csilipaprikák magjait és ereit eltávolítjuk, felaprítjuk, a máz többi hozzávalójával összekeverjük és bekenjük vele a csirkehúsokat.
  3. A mázas csirkék közé helyezzük a birskörtedarabokat, és a befőtt levével felöntjük.
  4. A csirkehúst 200 fokra előmelegített sütőben, fedő alatt 30 percig sütjük, majd fedő nélkül további 20-25 percig, míg szép piros nem lesz.
  5. 15 perc pihentetés után tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 823
elküldve: 9
receptkönyvben: 346
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-chilis sült csirke birssel, mézes-chiis mázban sült csirke birssel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Sat, 2014-10-25 19:27

Friss birsalmából készítettem el az ételt és így nagyon különleges volt a csípős, édes hús és a kifejezetten savanyú alma találkozása. Köszönöm az ötletet.

656
csirkecomb 4 db
csirkeszárny 6 db
birs 50 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
chili 3 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
méz 1 ek
fokhagyma 1 gerezd