r
Nosalty Logó

Pirosaranyban úszó csirkemell

Haborgotejberizs
Pirosaranyban úszó csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemelhez

A körethez

660
Kalória
56.1g
Fehérje
54.5g
Szénhidrát
22g
Zsír
143.9g
Víz
162.7g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
190mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemelhez

A körethez

Összesen 660 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemelhez

A körethez

Összesen 1980 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemelhez

A körethez

Összesen 168 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 660 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.4 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    431.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1980 kcal
  • 20% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A csirkemelhez

  1. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk.
  2. Mindkét oldalát bekenjük pirosarannyal, és forró serpenyőben, nem túl sok olívaolajban hirtelen megpirítjuk mind a két oldalát, és kikapjuk pihenni.
  3. Odatesszük a gyorsrizst főni, az edény tetejében pedig közben megpároljuk a zöldségeket.
  4. A pirult hússzeletek oldalait ismét megkenjük pirosarannyal, és visszadobjuk a forró serpenyőbe, készre sütjük.
  5. Az utolsó pillanatokban minden szeletre sajtot teszünk, megvárjuk, míg megolvad, és óvatosan, vigyázva a sajtra kivesszük. Kész.
  6. A köreteket ízlés szerint fűszerezzük (rizst ételízesítővel, a zöldségeket borssal, oregánóval). A hússal együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Barátainknál kóstoltuk először, azóta kapott egy kis turbót, ami csak az előnyére vált.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek