Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb mustármártással, burgonyagombóccal

Sült csirkecomb mustármártással, burgonyagombóccal
Sült csirkecomb mustármártással, burgonyagombóccal
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben csülökkel készítem, de ha nincs otthon....bármilyen húshoz tökéletes.

hozzávalók / 2 adag

A sült csirkecombhoz

A burgonyagombóchoz

A mustárszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat befűszerezzük a fűszerkeverékkel, és a sütőbe rakjuk 180 fokra, kb 45 percre.
  2. Közben megpucoljuk a burgonyát, és apró kockákra vágva feltesszük főni. Ha megfőtt, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, petrezselymet, és összetörjük. Majd annyi lisztet rakunk hozzá, amennyivel jól gyúrható állagú lesz.
  3. Apró golyókat formázunk, és kevés olajon megpirítjuk mindkét felüket.
  4. A szósz elkészítéséhez kevés olajon megpirítjuk a lisztet, beleöntjük a tejet és a mustárt. Majd sűrűsödésig főzzük. Kevés sóval és borssal ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 395
elküldve: 3
receptkönyvben: 493
elkészítve: 19/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb mustáros mártásban krumpligolyókkal, csirkecomb mustármártással és burgonyagombóccal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adabada
adabada / adabada Sun, 2011-06-12 16:27

Nagyon finik lettek a burgonyagombócok, bár én lepénykéknek szétnyomtam őket !!! Kérdés: miben más a krokett tésztája?
Köszi!

842
csirkecomb 4 db
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
burgonya 2 db
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
mustár 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
0 ízlés szerint