Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel

Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel
Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy amerikai szakácskönyvem, és az egyik recept nagyon megtetszett belőle, de valami pikáns paradicsomszósz kellett volna hozzá. Néztem egy másik receptet, ami egy pikáns paradicsommártásos sült csirkeszárny volt. A kettőt ötvözve született meg ez a recept. Idáig aki megkóstolta, mind elkérte a receptet tőlem. Készítettem már csirkemellel és combbal is, de szárnnyal a legjobb. A gyerekeim is imádják, most is a kisfiam kérte. Már bátran merem nekik fűszerezni, nagyon szeretik a csípős ételeket.
Pár trükk, amit már kipróbáltam: nem volt itthon narancs, használtam helyette narancsszörpöt. Kb. fél deciliternyit tettem bele, de ilyenkor mézet már nem tettem hozzá. A sűrített paradicsomot is lehet ketchuppal helyettesíteni, ilyenkor szintén csökkenteni kell a méz mennyiségét.

hozzávalók / 5 adag

Pikáns csirkeszárny

Sütőben sült burgonya

Kukoricás rizs

  • 1 bögre rizs (én parboiled rizst szoktam használni)
  • 20 dkg csemegekukorica (ha fagyasztottat használunk, akkor ugyanakkora bögrényi kell, mint a rizs)
  • 2 kávéskanál
  • 6 dl víz (2 bögrényi, szintén a rizsmérő bögrével)
  • 2 ek napraforgó olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a narancs héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd a pác hozzávalóival elkeverjük. Ha nem gyömbérport használunk, akkor a gyömbért megpucoljuk, majd lereszelve tesszük a pácba.
  2. A csirkeszárnyak legkisebb végét levágjuk (én ebből levest szoktam készíteni), majd a pácba keverjük és félretesszük. A legjobb egy egész éjszakát állni hagyni benne, de minimum 1-2 órát pácolódjon a hús.
  3. Pácolás után a húst gáztepsire helyezzük, szépen egy rétegben, és 200°C-os sütőbe helyezzük. Ha a teteje kezd szépen pirulni, akkor minden szárnyat megfordítunk, és a másik felét is szép pirosra sütjük.
  4. Amíg a hús sül, a burgonyát uborkagyalun leszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ekkor konyhai papírtörlőn leszárítjuk, majd elkeverjük az olajjal és a citromborssal. Ha a hús kisült, akkor egy rétegben sütőpapírra helyezzük a burgonyákat, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Vigyázzunk, hamar megég! Ha van légkeverés a sütőben, akkor kapcsoljuk be, és a hőmérsékletet csökkentsük 180°C-ra.
  5. A napraforgó olajon átforrósítjuk a rizst, míg üveges lesz (ha parboiled rizst használunk, akkor nem muszáj pirítani, csak át kell keverni az olajjal). Hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük a vízzel. Sóval ízesítjük. Ha felforrt a víz, kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 664
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Osli

Mióta szakács: 2012.12.04.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pikáns csirkeszárnyak sütőben sült burgonyával és kukoricás rizzsel, Ropogós-csípős csirkeszárnyak sütőben sült burgonyával és kukoricás rizzsel, pácolt csípős csirkeszárnyak rizzsel és krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1023
sűrített paradicsom 150 g
narancs 1 közepes db
méz 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
gyömbérpor 0.5 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 dl
2 kávéskanál
chili 0 ízlés szerint
csirkeszárny 2 kg
burgonya 1 közepes db
olívaolaj 1 teáskanál
citrombors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rizs 1 bögre
csemegekukorica 20 dkg
2 kávéskanál
víz 6 dl
napraforgó olaj 2 ek