r
Nosalty Logó

Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel

Osli
Pikáns csirkeszárnyak burgonyával és rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pikáns csirkeszárny

Sütőben sült burgonya

Kukoricás rizs

946
Kalória
49.6g
Fehérje
66.1g
Szénhidrát
53.8g
Zsír
411.9g
Víz
275.3g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
22.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pikáns csirkeszárny

Sütőben sült burgonya

Kukoricás rizs

Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pikáns csirkeszárny

Sütőben sült burgonya

Kukoricás rizs

Összesen 4722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pikáns csirkeszárny

Sütőben sült burgonya

Kukoricás rizs

Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10606.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2122 mg
  • Nátrium
    7401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.7 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    2059.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    736 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    450 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 4722 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1135 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Pikáns csirkeszárny

  1. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a narancs héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd a pác hozzávalóival elkeverjük. Ha nem gyömbérport használunk, akkor a gyömbért megpucoljuk, majd lereszelve tesszük a pácba.
  2. A csirkeszárnyak legkisebb végét levágjuk (én ebből levest szoktam készíteni), majd a pácba keverjük és félretesszük. A legjobb egy egész éjszakát állni hagyni benne, de minimum 1-2 órát pácolódjon a hús.
  3. Pácolás után a húst gáztepsire helyezzük, szépen egy rétegben, és 200°C-os sütőbe helyezzük.Ha a teteje kezd szépen pirulni, akkor minden szárnyat megfordítunk, és a másik felét is szép pirosra sütjük.
  4. Amíg a hús sül, a burgonyát uborkagyalun leszeleteljük. Megsózzuk és állni hagyjuk, míg levet ereszt. Ekkor konyhai papírtörlőn leszárítjuk, majd elkeverjük az olajjal és a citromborssal. Ha a hús kisült, akkor egy rétegben sütőpapírra helyezzük a burgonyákat, és kb. 10 perc alatt pirosra sütjük. Vigyázzunk, hamar megég! Ha van légkeverés a sütőben, akkor kapcsoljuk be, és a hőmérsékletet csökkentsük 180°C-ra.
  5. A napraforgó olajon átforrósítjuk a rizst, míg üveges lesz (ha parboiled rizst használunk, akkor nem muszáj pirítani, csak át kell keverni az olajjal). Hozzáadjuk a kukoricát, és felöntjük a vízzel. Sóval ízesítjük. Ha felforrt a víz, kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×35

Van egy amerikai szakácskönyvem, és az egyik recept nagyon megtetszett belőle, de valami pikáns paradicsomszósz kellett volna hozzá. Néztem egy másik receptet, ami egy pikáns paradicsommártásos sült csirkeszárny volt. A kettőt ötvözve született meg ez a recept. Idáig aki megkóstolta, mind elkérte a receptet tőlem. Készítettem már csirkemellel és combbal is, de szárnnyal a legjobb. A gyerekeim is imádják, most is a kisfiam kérte. Már bátran merem nekik fűszerezni, nagyon szeretik a csípős ételeket. Pár trükk, amit már kipróbáltam: nem volt itthon narancs, használtam helyette narancsszörpöt. Kb. fél deciliternyit tettem bele, de ilyenkor mézet már nem tettem hozzá. A sűrített paradicsomot is lehet ketchuppal helyettesíteni, ilyenkor szintén csökkenteni kell a méz mennyiségét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...