Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke indiai borsóval

Sült csirke indiai borsóval
Sült csirke indiai borsóval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főtt újkrumplit is tálalhatunk mellé, úgy még kiadósabb. A csirkemell helyett egy szelet lazacot is süthetünk, ha színesíteni szeretnénk ezt a fogást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított, kicsit kiklopfolt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben olívaolajon készre pirítjuk (mindkét oldalán 2-3 percig). A csirkemelleket egy tálra tesszük, és letakarjuk tálalásig.
  2. Közben elkészítjük a borsóköretet: ugyanebbe a serpenyőbe öntünk még egy kevés olívaolajat. Ha elég forró, beleszórjuk a köménymagot, és megpirítjuk. Hozzáöntjük a borsót, plusz egy kevés vizet, és alacsonyabb hőfokon pároljuk pár percig.
  3. A tűzről lehúzva megszórjuk egy marék kókuszreszelékkel, egy kevés nádcukorral, összekeverjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Tálalás előtt egy adag jól felhabosított joghurttal keverjük össze. (Ha először egy kis meleg szaftot keverünk a joghurthoz, akkor szép krémes állagú lesz.)
  4. Egy tányérra tegyünk egy szelet csirkemellet és egy pár kanál zöldborsó köretet, frissen őrölt borssal, sóval szórjuk ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 187
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsós csirke, csirkemell zöldborsóval

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

358
csirkemell (csontos) 1 db
olívaolaj 3 ek
köménymag 1 ek
zöldborsó 30 dkg
víz 1 dl
nádcukor 1 teáskanál
kókuszreszelék 3 ek
görög joghurt 175 g