r
Nosalty Logó

Kukoricotto

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sheilagold
Kukoricotto
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2696 micro
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10786 micro
Összesen 2010 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és az egyik felét egy serpenyőbe, a másikat pedig egy lábosba tesszük. Mindkettő alá fokhagymás fűszervajat rakjunk. A gombákat vékony szeletekre, a csirkét kis kockákra vágjuk fel. A virslit pedig karikákra, ha szeretnénk hozzáadni.
  2. A lábosba rakjuk a zöldségeket, a serpenyőbe pedig a csirkét. A zöldségeket pároljuk fedő alatt, majd adjunk hozzá sót, fokhagymasót, borsot és oregánót. A csirkét sózzuk és borsozzuk.
  3. Vegyünk elő egy nagy jénai tálat. Rakjuk bele a nyers virsli karikákat, majd az átpuhult csirkedarabokat. Amikor a zöldségek is átpárolódtak, akkor azt is tegyük a jénaiba, majd az egészet keverjük át lassan.
  4. Rakjuk a lefedett jénait a sütőbe 20-30 percre, légkeveréses módban 180 fokon süssük.
  5. Ha elkészült az étel, akkor tegyük tányérra, és aki szeretné, reszelhet rá sajtot. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6520
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 18.

Ajánló

A virsli opcionálisan adható hozzá. A zöldségek lehetnek mirelit vagy konzerv is. Használhatunk mirelit zöldségkeveréket is az egyszerűség kedvéért, én vegyesen adom hozzá általában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kukoricotto
Sheilagold 8 recept

Gyerekkorom egyik nagy kedvenc étele, lehet a neve is hozzájárult persze. Anyu anno egy régi magyar receptkönyvből vette, azóta persze átment sok változtatáson, de ilyen néven még sehol máshol nem találtam ezt a receptet. Egy finom, könnyű zöldséges étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!