Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas bulgur

Tonhalas bulgur
Tonhalas bulgur
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Takarítás közben eszembe ötlött, hogy ha nem eszem hamarosan, hisztérika leszek, és ez sem az engem körbevevő tárgyaknak, sem nekem nem jó. S mivel már napok óta fogalmazódott bennem a koncepció a rendelkezésemre álló alapanyagokkal, összedobtam. Jól tettem! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Szeretettel ajánlom azoknak, akik hozzám hasonlóan szeretnének áttérni egy egészségesebb étrendre, de fokozatosan tennék mindezt. Ez is egy fokozat :)

Ajánlom azoknak, akiknek nincs kedve, ideje vagy energiája hosszas főzőcskéhez.

"...és küldöm mindenkinek, aki szereti..."

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felrakjuk a bulgurt: Felhevítünk egy kis lábost, és öntünk bele kevéske olívaolajat. Ha felhevült, a bulgurt beleöntjük, és pár percig kavargatva pirítjuk. Ezután beleöntjük az 1 bögrényi vizet, szórunk rá kis petrezselymet (nekem csak szárított volt most sajnos) és sót, majd kavarunk rajta egyet, és lefedjük. Hagyjuk kis lángon párolódni pár percig. Ha félkemény, elzárjuk alatta a gázt és hagyjuk még punnyadni kicsit.
  2. Míg a bulgur dagad, összevágjuk a lila hagymát kockákra, az újhagymát karikára, az olajbogyókat keresztben félbe, és a bébispenót leveleit durvára vagdossuk. Időközben suttyomban "minőségellenőrizzük" az alapanyagokat. :)
  3. A bulgur kész van, ha már pergős, lehet rágni, de nem ropog. Kicsit hűtsük le, hogy ne forró, csak langyos legyen - én türelmetlenül fújkodtam és terítgettem, bevált.
  4. Összekeverjük a bulgurt a felvágott zöldségekkel, belekotorjuk a tonhalkonzervet (ha nagyon egyben van, érdemes szétnyomkodni darabokra), ha kell, ízesítjük utólag, de a natúr ízek kedvelőinek csuda finom lesz további fűszerek nélkül is. S kész!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 585
elküldve: 1
receptkönyvben: 140
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bettiszkusz

Mióta szakács: 2014.03.17.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos bulgur, halas bulgursaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
bulgur 1 bögre
olívaolaj 2 ek
tonhalkonzerv 150 g
spenót 15 g
fekete olajbogyó 15 dkg
lila hagyma 1 kis fej
újhagyma 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl