r
Nosalty Logó

Tonhalas bulgur

NS
Tonhalas bulgur
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

445
Kalória
23.8g
Fehérje
56.5g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
192.5g
Víz
9g
Koleszterin
9.9g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3749 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3152 micro
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. Felrakjuk a bulgurt: Felhevítünk egy kis lábost, és öntünk bele kevéske olívaolajat. Ha felhevült, a bulgurt beleöntjük, és pár percig kavargatva pirítjuk. Ezután beleöntjük az 1 bögrényi vizet, szórunk rá kis petrezselymet (nekem csak szárított volt most sajnos) és sót, majd kavarunk rajta egyet, és lefedjük. Hagyjuk kis lángon párolódni pár percig. Ha félkemény, elzárjuk alatta a gázt és hagyjuk még punnyadni kicsit.
  2. Míg a bulgur dagad, összevágjuk a lila hagymát kockákra, az újhagymát karikára, az olajbogyókat keresztben félbe, és a bébispenót leveleit durvára vagdossuk. Időközben suttyomban "minőségellenőrizzük" az alapanyagokat. :)
  3. A bulgur kész van, ha már pergős, lehet rágni, de nem ropog. Kicsit hűtsük le, hogy ne forró, csak langyos legyen - én türelmetlenül fújkodtam és terítgettem, bevált.
  4. Összekeverjük a bulgurt a felvágott zöldségekkel, belekotorjuk a tonhalkonzervet (ha nagyon egyben van, érdemes szétnyomkodni darabokra), ha kell, ízesítjük utólag, de a natúr ízek kedvelőinek csuda finom lesz további fűszerek nélkül is. S kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Takarítás közben eszembe ötlött, hogy ha nem eszem hamarosan, hisztérika leszek, és ez sem az engem körbevevő tárgyaknak, sem nekem nem jó. S mivel már napok óta fogalmazódott bennem a koncepció a rendelkezésemre álló alapanyagokkal, összedobtam. Jól tettem! :)

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek