r
Nosalty Logó

Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
emóció
Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    332 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    3080 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4638.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    3328 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    12321 micro
  • Lut-zea
    4900 micro
Összesen 2982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét megmossuk, felkockázzuk, és egy tálba rakjuk. Összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, fűszerpaprika) és az olajjal.
  2. Kb. fél óra pihentetés után egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, magas lángon fehéredésig hevítjük, rádobjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. (Saját levében, amit lefedéskor ereszt.)
  3. Amikor kezdi elfőni a levét, hozzáadjuk a feldarabolt cukkinit és a csíkokra vágott kápia paprikát, és folytatjuk a párolást lefedve.
  4. Ha már a cukkini is félig megpuhult, jöhet rá a hámozott, cikkekre vágott paradicsom és a zúzott fokhagyma.
  5. Pár perc további párolás után beletesszük a szűrőkanálban megmosott bulgurt, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és a sűrített paradicsomot, és lefedve kb. 10 percig pároljuk. (Közben időnként óvatosan megkeverhetjük, nehogy letapadjon a bulgur az edény aljára.)
  6. Ezután levesszük a tűzről, és még kb. 5-10 percig hagyjuk fedő alatt puhulni. Végül jól átkeverjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24380
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-paradicsomos csirkeragu bulgurral
emóció 14 recept

Régóta használom a bulgurt köretként vagy egytálételekbe rizs helyett. Kiválóan alkalmas lecsós ételekhez, mivel eredetileg a török konyhában is hasonlóan használják. Ezt a csirkemelles változatot most találtam ki, bevált a férjemnek is, ezért merészeltem megosztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...