Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-fetás pita

Spenótos-fetás pita
Spenótos-fetás pita
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor Görögországba jöttem, nem szerettem a spenótot. Talán ez volt az első spenótos dolog, amit szivesen ettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Töltik mással is, így pl csinálnak édes pitákat is, mint édes-tököset. Az is megér egy receptet legközelebb :).

Feta nélkül is finom, és kicsit olcsóbb is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon feltesszük az apróra vágott hagymát.
  2. Mikor üveges, rátesszük egy pici vízzel a spenótot, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és megfőzzük.
  3. Míg ez fő, a liszthez hozzáadjuk a 2 csipet sót, az ecetet és a vizet, összegyúrjuk. Jól nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk. A vizzel-liszt mennyiséggel lehet játszani.
  4. 4 részre vágjuk a tésztát, és egyenként, vékonyra, kiskésnyi vastagságúra kinyújtjuk őket a tepsi formájára (itt általában nagyobb, kerek tepsiben csináljuk).
  5. Tepsibe tesszük az első tésztát, azt megkenjük olajjal vagy olvasztott margarinnal, majd erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, azt is megkenjük olajjal.
  6. Erre egyenletesen ráhalmozzuk a spenótot (ezt kifacsarjuk, ha nagyon leves, de egy kicsi lé maradhat benne).
  7. Kézzel elmorzsoljuk és egyenletesen rászórjuk a spenótra a feta sajtot.
  8. Erre rátesszük a 3. tésztalapot, amit szintén megkenünk olajjal, majd zárjuk a 4. tésztalappal, amit szintén olajozunk.
  9. 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztalap aranybarna  nem lesz..
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 141
elküldve: 3
receptkönyvben: 233
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

angica0901

Mióta szakács: 2011.12.23.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött tészta, spenótos görög tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi wonka
agi wonka Sun, 2013-02-17 16:48

koszonom a receptet, borzasztoan finom lett a toltelek, de a teszta annyira kemeny volt, hogy alig tudtam felvagni, mennyire kell(ett volna) vekonyra nyujtani?

serci
Serci / serci Sat, 2012-06-30 10:58

spanakopita imádom! Én rétestésztával is csinálom,meg levelessel is! Görögben soha nem hagyom ki!Azért a válság ellenére tudnak élni!

295
finomliszt 50 dkg
2 csipet
ecet 1 ek
víz 1.25 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
spenót 1 kg
feta sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint