r
Nosalty Logó

Striftopita

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Striftopita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4242 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 707 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9746.6 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2384 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    3759 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4242 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtokat, apróra vágott mentát, sózzuk, borsozzuk, majd egy villával egyneművé keverjük, ez lesz a töltelék.
  2. Az első rétestésztát kissé megecseteljük olivaolajjal, és a rövidebb szélére 2-3 kanál tölteléket teszünk, feltekerjük, kissé betűrve a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  3. A sütőt bemelegítjük, a tepsink alját kissé megkenjük olívaolajjal.
  4. Az első töltött réteslapunkat félbevágjuk, a tepsi közepére kör alakúra tekerjük, majd folytatjuk az ecsetelést, töltést, tekerést, egymás mögé töltött réteslap köröket illesztünk. Ez azt jelenti, hogy néha vágnunk kell a rudakat, hogy pontos legyen a kör, a vágatoknál egy kis réteslap csíkkal körbetekerjük a rudat, hogy ne látszódjon a vágat, és hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék.
  5. A tetejét megkenhetjük egy kis tojássárgájával vagy tejjel vagy olajjal, de nem muszáj.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24784
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Tízóraira, uzsonnára egy finom tea vagy kávé mellé, de egy tartalmasabb zöldségleves után második fogásnak is tökéletes, mi a téli sárgaborsóleves után ettük másodiknak, nagyon jól passzoltak.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Striftopita
Oli(E)va 85 recept

Egy másik kedvenc sós pite, nagy variációs lehetőséggel. Lehet egyéni kis csigákat tekerni belőle, és a tölteléket is választhatjuk ízlés szerint (édes túrós, vagy fetás-spenótos vagy besameles-bolognese szószos). Elkészíthető egy hatalmas csigának is, ahol a köröket nem egymás mögé, hanem egymás után toldjuk össze. Ja, mi a striftopita? Csavart pite... míg elolvassátok a recijeimet, meg is tanultok görögül...::)) Készíthető nagyon vékony házi tésztával is, de mi szeretjük vékony, ropogós réteslappal.

Hozzászólások

Föfi Kata

Nagyon pazar! Szeretem a receptjeidet, ezt is elmentettem! Szia: Kata

Oli(E)va

Koszi szepen, Kata..:))

Fahéj

Gyönyör? és guszta és ide érzem az illatát! Gratulálok, csodaszépre készítetted. :) Üdv: Fahéj

Oli(E)va

Koszonom szepen, Fahej, en is szeretem a Te receptjeidet...Udv, Eva

witch

Hat eloszor is, leesett az allam. Utana csak annyit tudtam kinyogni:wow! :) Retestesztabol ilyet varazsolni, ez igen!

Oli(E)va

Helo, whitch...koszi, nalunk ilyet arulnak a peksegekben kicsiket, gondoltam megcsinalom otthon nagyban, it's a bit cheaper....Udv, Eva

witch

Hi, Eva! Here is not cheaper, but my daughter told me when she was little: Mom, homemade taste much better. :) witch

Éva-Anyóca

Hogy ez mennyire fantasztikus!!!!- köszönöm, nagyon finom is lehet, kész ünnepi finomság. :-o Éva-Anyóca

Oli(E)va

Koszi, Eva-Anyoca, unnepekre el tudom kepzelni gyumolcsos-csokis toltelekkel...Udv, Eva

Olaszné Anci

Szuper érdekes ! Úgy érzem, meg kell próbálkoznom vele, köszönöm. Szép estét! Anci

Oli(E)va

Kedves Anci, nagyon szivesen, tulajdonkeppen kis retesek, szajiz szerinti toltelekkel korbe-korbe rakva, csak amikor szeletet vagunk, akkor nez ki ilyen szepen, a kolykok ugyis allandoan szetszednek mindent, ugy esznek, na ezt most ehetik "csovekre" bontva..:)) Imadtam a szilvagomboc tortadat. Kuld.. feny...post..::))) Udvozollek, Eva

Olaszné Anci

Kedves evaneo ! Köszönöm a kedves szavaidat. Igazad van, a gyerekeknek is biztosan tetszik a sütid. Én is próbára fogom tenni ?ket, csak még nem tudom pontosan mikor. Nem soká elkészítem a tortát még egyszer és megy fény póstán a kóstoló, csak ne felejtsd el kitárni az ablakot ! Üdvözöllek: Anci

Oli(E)va

Szia, Anci, a ketezer kilometeres ropules utan a szilvagombocok ernek be eloszor, ugye ? Az ablak meg mindig nyitva all, nalunk meg mindig 22-23 fok van. Varom a telet...Na, majd decemberben, januarban...Szep hosszu hetveget, Eva

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Én nem várom a telet, szeretem, de fázni meg kevésbé szeretek. Neked is szép,pihenésben gazdag hétvégét kívánok és igen ! a gombócok érkeznek el?ször !Üdvözöllek: Anci

DiaNatura

Csatlakozom! Szuper!:)))

Oli(E)va

Koszi, Dia..:)

Becsei Ágnes

Szia! A 2 csomag réteslaphoz azon gondolkoztam, hogy mennyi túró kellene?! Fél kg elég, vagy kell 1 kg...? :) Ma elkészítem túrós töltelékkel. :) Üdv: Ági

Becsei Ágnes

Kipróbálva! :) Gyakorlatilag rétes másképp elkészítve, de nagyon finom volt, így érdekes is. :) Köszi! Üdv: Ági

Oli(E)va

Szia, Agi, koszi, hogy kiprobaltad, igen tulajdonkeppen ez a gorog retes...::)) Regebben, mikor a kolykok kisebbek voltak, a reteslap hosszabbik oldalat toltottem fetaval, kis csigakba sodorva, azt vittek a suliba tizoraira. Szep hetveget kivanok, Eva

Törölt felhasználó

Nah ezt is ki kell probalnom, olyan jo hogy itt vagy, sok sok finom görög recepttel (nah meg persze amugy is:), ilyet mar ettem egyebkent spenotos fetas verzioba mar vagy fel eve, de azota se kaptam receptet, de most MEGVAN :)) A fetas spenotos tölteleket hogy keszited? Köszönöm a valaszt:) Üdv.: Edina

Oli(E)va

Szia Edina, ne haragudj, hogy csal most valaszolok, a spenotos fetas tolteleket megnezheted a spenot pitemnel, spanakopita alatt van, azt hiszem. Azt is meg lehet csinalni reteslappal, a gyurt teszta helyett, nagyon finom, probald ki. Udv: Eva

Törölt felhasználó

Hát most teljesen magam alatt vagyok. 2008-ban voltunk dél-Krétán ott a szállodában adtak ilyent reggelihez, hát az valami mesés volt. Most, hogy erre véletlenül ráakadtam, a hétvégi sütés tuti. Megírom milyen lett.

Oli(E)va

Szia, Jucus, biztos, hogy fincsi lesz, tulkeppen ez csak gorog retes..:) Udv; Eva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?