Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás szelet

Hagymás szelet
Hagymás szelet
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen ettem pizzát, és arra voltam éhes. Gondoltam, csinálok, de nem volt itthon paradicsom, semmilyen változatban, így mást kellett kitalálnom. Nekem nagyon ízlett, mert a hagyma kicsit édeskés volt, és nagyon jól megtörte ezt az ízt a szalonna sóssága.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Én tettem még a felére kukoricát és sonkát, ugyanúgy tudjuk variálni, mint a pizzát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, a tejet felmelegítjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Majd adjuk a liszthez, és adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk simára a tésztát. Ha szükséges, még pici tejet adhatunk hozzá, hagyjuk meleg helyen megkelni.
  2. A hagymát megtisztítjuk, majd felszeljük, kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk a szalonnát. Ízlés szernt sózzuk, borsozzuk, és őrölt kömyényt is adunk hozzá.
  3. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és zsírozott tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a hagymát, majd megkenjük a tejfölel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30X35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 207
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hagymás-kukoricás lepény, hagymás-szalonnás kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1089
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
1 csipet
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 1.2 kg
füstölt szalonna 20 dkg
tejföl 5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint