r
Nosalty Logó

Burek, a Balkán csavart rétese

Kristyán Fanni
Burek, a Balkán csavart rétese
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Burek

Öntet

815
Kalória
62.1g
Fehérje
25.5g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
269.5g
Víz
293.3g
Koleszterin
372.8mg
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 815 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 3258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 815 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.5 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2543 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1078.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 3258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Burek

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a hagymát, majd a kétféle darált húst, és jól összepirítjuk őket.
  2. Amikor a hús már egyre jobban elveszti nyers színét, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel.
  3. Egy réteslapot fektessünk le, ügyeljünk arra, hogy ne repedjen el sehol, és hogy ne legyen túlságosan száraz. Egy ecset segítségével kezdjük el felvinni rá az olívaolajat. Használhatunk olvasztott vajat is, de mindkét esetben figyeljünk a mértékre. Ne áztassuk el a tésztát, mégis juttassunk a zsiradékból mindenhova.
  4. Ha elkészültünk, pár percig pihentethetjük, hogy legyen ideje magába szívni a nedvességet. Bolti réteslap esetében nagyobb odafigyeléssel végezzük a folyamatot, mert a tészta könnyebben szakad, ez pedig a felcsavarásnál és összetekerésnél problémát jelenthet.
  5. Kezdjük el rákanalazni a húsos tölteléket a tészta egyik hosszanti oldalának szélére egy sávban, majd óvatosan tekerjük fel.
  6. A felcsavart réteslapot helyezzük egy hőálló, kivajazott, kör alakú edény szélére. Addig folytassuk ezt a műveletet, míg a töltött réteslapok ellepik az edényt. Egy kicsit nyomkodjuk le, igazgassuk el a bureket, hogy szépen összeérjenek a lapok.

Öntet

  1. Egy tálba öntsük össze a tojásokat, a joghurtot és a savas vizet, majd keverjük egyneműre.
  2. Locsoljuk meg vele a felcsavart, elegyengetett bureket, hogy finom szaftos végeredményt kapjunk.
  3. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük minimum 30 percet, majd amikor már szép barna, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
  4. A tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel. Fogyaszthatjuk magában, de tejföllel megkenve még finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Burekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.