Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós burek

Kapros-túrós burek
Kapros-túrós burek
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burek vagy börek a mi rétesünkhöz hasonló tésztából készülő étel,  őshazája a Balkánon és Törökországban van. Töltik tejtermékkel - sajt, túró, tejföl - vagy különböző darált húsokkal. Ez a recept nem az eredeti - hogy lenne az, mikor annyi helyen csinálják, és mindenhol másképpen-,  így szerbiai és görög emlékeimre, ízlelőbimbóimra, és mások tapasztalataira hagyatkozva kísérleteztem ki ezt a "bureket".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is, melegen is nagyon finom. Ha kerek tortaformában sütöm, úgy is fel lehet szeletelni, mint a tortát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót,  tejet, 1 dl tejfölt, a fokhagymát  és egy tojást összekeverjük egy tálban.
  2. Megsózzuk, hozzákeverjük a kaprot.
  3. A réteslapokból négyet összetörünk, és belekeverjük a masszába.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és ráteszünk egy réteslapot.
  5. A réteslapot kenőtoll segítségével átkenjük egy kis olajjal.
  6. Ezt megismételjük még 3 réteslappal.
  7. A lapokra kanalazzuk a túrós masszát.
  8. Ugyanilyen rétegezős-olajozós módszerrel beborítjuk a maradék négy réteslappal a túrót.
  9. A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük egy tojással, és a réteslapok tetejére öntjük.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 46 667
elküldve: 7
receptkönyvben: 697
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, szilveszter
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: édes leveles, briós, kifli, hamburger-buci, zsemle, perec, pita, croissant, bagel, buci

egyéb elnevezések

kapros-túrós rétes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memilia
memilia Tue, 2014-10-14 22:33

Szia Nóra,
ma ezt készítettem el. Igazából vasárnap reggelire volt betervezve, de a család kevesebbet eszik, mint amennyit főzök, ezért mára maradt. Egy vallomással is tartozom, ebédre elkészült, és annyira ízlett nekem, hogy mire a család este hazaért, már csak kóstoló maradt nekik.
A túró egy részét juhtúróval helyettesítettem, így só sem kellett bele, szerintem jót tett neki.
Üdv
Emi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-10-17 10:15

Jaj, Emi ne haragudj, elfelejtettem válaszolni. Örülök, hogy ízlett, és megígérem, tartom a titkot. :) biztos vagyok benne, hogy juhtúróval még sokkal jobb volt!
Szép pénteket!
Puszi,
Nóra

brigitta hajnal
brigitta hajnal Mon, 2013-07-15 10:10

Sziasztok!Nagyon szeretem a burek-et.Ha esetleg valaki ismer hússal töltött receptet,akkor kérem Őt,hogy tegye fel.KÖSZÖNÖM

sedo78
sedo78 Sat, 2012-02-11 10:53

Ez az étel nálunk is nagy siker mindig! Igaz, én más arányokkal készítem! :-))) Spenótosan is isteni, de szinte bármilyen módon elkészíthető hasonló sémára! :-) FINCSI hidegen, melegen egyaránt. Kaukázusi kefirt kortyolgatunk mellé, még jobban kihozza az ízét! :-)

699
réteslap 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
tejföl 3 dl
tej 1 dl
tojás 2 db
kapor 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 dl
3 csipet