Nosalty Logó

Kapros-túrós burek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Ezen a képen: Kapros-túrós burek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2806 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 703 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5881.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 2806 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót, tejet, 1 dl tejfölt, a fokhagymát és egy tojást összekeverjük egy tálban.
  2. Megsózzuk, hozzákeverjük a kaprot.
  3. A réteslapokból négyet összetörünk, és belekeverjük a masszába.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és ráteszünk egy réteslapot.
  5. A réteslapot kenőtoll segítségével átkenjük egy kis olajjal.
  6. Ezt megismételjük még 3réteslappal.
  7. A lapokra kanalazzuk a túrós masszát.
  8. Ugyanilyen rétegezős-olajozós módszerrel beborítjuk a maradék négy réteslappal a túrót.
  9. A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük egy tojással, és a réteslapok tetejére öntjük.
  10. 200 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sűtés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 51969
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 28.

Ajánló

Hidegen is, melegen is nagyon finom. Ha kerek tortaformában sütöm, úgy is fel lehet szeletelni, mint a tortát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A burek vagy börek a mi rétesünkhöz hasonló tésztából készülő étel,  őshazája a Balkánon és Törökországban van. Töltik tejtermékkel - sajt, túró, tejföl - vagy különböző darált húsokkal. Ez a recept nem az eredeti - hogy lenne az, mikor annyi helyen csinálják, és mindenhol másképpen-,  így szerbiai és görög emlékeimre, ízlelőbimbóimra, és mások tapasztalataira hagyatkozva kísérleteztem ki ezt a "bureket".

Hozzászólások

Knoblauh Diána

yeeee a kedvencünk, hajrá szerb ételeket kérünk még!!

Törölt felhasználó

Ez az étel nálunk is nagy siker mindig! Igaz, én más arányokkal készítem! :-))) Spenótosan is isteni, de szinte bármilyen módon elkészíthet? hasonló sémára! :-) FINCSI hidegen, melegen egyaránt. Kaukázusi kefirt kortyolgatunk mellé, még jobban kihozza az ízét! :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok!Nagyon szeretem a burek-et.Ha esetleg valaki ismer hússal töltött receptet,akkor kérem ?t,hogy tegye fel.KÖSZÖNÖM

memilia

Szia Nóra, ma ezt készítettem el. Igazából vasárnap reggelire volt betervezve, de a család kevesebbet eszik, mint amennyit f?zök, ezért mára maradt. Egy vallomással is tartozom, ebédre elkészült, és annyira ízlett nekem, hogy mire a család este hazaért, már csak kóstoló maradt nekik. A túró egy részét juhtúróval helyettesítettem, így só sem kellett bele, szerintem jót tett neki. Üdv Emi

Dacota

Jaj, Emi ne haragudj, elfelejtettem válaszolni. Örülök, hogy ízlett, és megígérem, tartom a titkot. :) biztos vagyok benne, hogy juhtúróval még sokkal jobb volt! Szép pénteket! Puszi, Nóra

rohinton

Nagyon finom lett! Köszönet a receptért! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!