r
Nosalty Logó

Maradékmentő csirkés saláta

Bogyiséf
Maradékmentő csirkés saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Hús

675
Kalória
43.4g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
516g
Víz
198g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Öntet

Hús

Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Öntet

Hús

Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Öntet

Hús

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2939 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1952 micro
Összesen 675 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2351.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1032.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    5878 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3904 micro
Összesen 1353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A salátát megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük.
  2. Hozzáadjuk a csemegekukoricát és franca zöldségkeveréket, ezek nekem mindig vannak otthon fagyasztva. (Előtte természetesen főzzük meg őket.)
  3. Beledaraboljuk a paradicsomot.
  4. Apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk a lila hagymát, ha kész, az is mehet bele.
  5. Balzsamecettel meglocsoljuk, sóval, citrommal ízesítjük, a végén pedig jól összekeverjük.

Öntet

  1. Kikanalazzuk a megfelelő mennyiségű tejfölt (nekem olyan 2/3-ad pohárnyi volt).
  2. Mustárt, majonézt adunk hozzá, a leírtak alapján fűszerezzük, krémesre keverjük.
  3. A végén tetszés szerint, tejjel hígíthatjuk kicsit.

Hús

  1. Maradékmentő mivoltát a receptnek az adta, hogy volt két rántott szeletem, amit beledaraboltam a salátába. Ha ez nincs otthon, természetesen készíthetünk, így a Cézár salátához hasonló lesz a végkifejlet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Két darab rántott szelet árválkodott a hűtőben, amihez ki kellett találnom valami köretet abból, ami otthon akadt.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek