Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti

Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
Spárgasaláta ahogy Gonoszka készíti
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a túrót, a tejfölt, a zöldspárgát. Így megalkottam ezt a nagyon finom salátát. Vendégvárónak is nagyon jó, mert akár előételnek is felszolgálhatjuk. Az általam felhasznált hozzávalókból 100 grammban 104 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldspárgának levágjuk a fás részét, és nagyon alaposan megmossuk. Felvágjuk kb. 0,5-1 centis darabokra. A sóval, porcukorral, citromlével feltesszük főzni. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  2. Közben a juhtúrót, a tehéntúrót, és a tejfölt kikeverjük. A petrezselymet és a kaprot leöblítjük, felaprítjuk, és a túrókhoz keverjük.
  3. A sonkát pici kockákra vágjuk, és ezt is a túrókhoz keverjük. Ha kell, sózzuk (én nem sóztam, mert a juhtúrótól elég sós volt).
  4. A roppanósra főtt spárgákat leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan lecsepegtetjük. Belekeverjük a túrókrémbe. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk, és a saláta tetejére tesszük.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Akár magában, akár friss péksüteménnyel vagy pirítóssal mennyeien finom saláta. Én a tálalásnál megszórtam kevés aprított újhagymával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 532
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-túrós spárgasaláta, túrós-tejfölös spárgasaláta, juhtúrós-tehéntúrós spárgasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
zöldspárga 1 csomag
juhtúró 15 dkg
sovány túró 11 dkg
tejföl 14 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
kapor 0.5 csokor
gépsonka 10 dkg
paradicsom 1 közepes db
1 kávéskanál
porcukor 1 teáskanál
citromlé 2 ek