Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-tejfölhabos minitorta

Spenótos-tejfölhabos minitorta
Spenótos-tejfölhabos minitorta
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egyszerű, de annál különlegesebb desszerteket. A piskótába ezúttal került egy kevés spenót is, az íze egyáltalán nem érződik, azonban gyönyörű zöld színt kölcsönöz a piskótának, és ráadásul természetes színezőanyag.  

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A spenótot az olajjal együtt botmixerrel pürésítjük. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a spenótpürét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, és egy kb. 22 x 22 cm- es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!). Kihűtjük.
  2. A krémhez a tejfölt ízesítjük vaníliával, porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt. A krémet egy sima csöves habzsákba töltjük.
  3. Ha a piskóta kihűlt, olyan nagyságú korongokat szúrunk ki belőle, mint amilyen méretű a desszertgyűrűnk. (Nálam 6 cm) A desszertgyűrűk belsejét kibéleljük sütő vagy wax papírral, és az aljába helyezzük a piskótakorongokat, rányomunk mindegyikre a krémből, és hűtőben legalább 2 órán át dermesztjük.
  4. Ha krém kellően megdermedt, elrendezzük rajta a meghámozott, felkockázott, kivit és pár gránátalmamagot, majd ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselét. Ismét hűtőben 1-2 órán át dermesztjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 453
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sangyo

Mióta szakács: 2016.11.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mini tejföltorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 3 ek
spenót 7 dkg
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
sütőpor 1 kk
tejföl 20 dkg
porcukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 10 g
víz 30 ml
habtejszín 1 dl
kivi 2 közepes db
gránátalma 1 közepes db
tortazselé 1 csomag