r
Nosalty Logó

Szicíliai citromtorta

Friedrich Antal
Szicíliai citromtorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

580
Kalória
6g
Fehérje
75g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
40.3g
Víz
104.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
52.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 6974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 580 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    357 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1805 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    899.5 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3271 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1763 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 6974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A lisztet és porcukrot elkeverjük, a vajat belemorzsoljuk, és gyorsan tésztává keverjük.
  2. Lehűtjük a hűtőben, kb. 1 óra.
  3. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és tíz centis köröket szúrunk ki belőle. Széles, nagy linzerkosár formába vagy flexipán formába rakjuk.
  4. 180 C fokon 10 perc alatt megsütjük.

Krém készítés

  1. Egész tojást cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citrom levét és reszelt héját.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a tojásos cukorral sűrű állagra főzzük, állandó keverés mellett. Figyeljünk, hogy 80 foknál ne legyen melegebb mert kicsapódhat a tojás. 2 hétig is eláll.

Sütés

  1. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kisült tésztába a krémet betöltjük, és a tetejére díszesen felrakjuk a habot.
  3. A végén szakács gázégővel a habot karamellizáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Olaszországi nyaralás alkalmával találtuk ezt a finom desszertet.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek