Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szicíliai citromtorta

Szicíliai citromtorta
Szicíliai citromtorta
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországi nyaralás alkalmával találtuk ezt a finom desszertet.

hozzávalók / 12 adag

Tészta készítése

Krém készítés

Sütés

ajánlat

Két-három napig is eláll, de nem fog maradni...

Szólj hozzá!

elkészítés

Linzertészta készítése

  1. A lisztet és porcukrot elkeverjük, a vajat belemorzsoljuk, és gyorsan tésztává keverjük.
  2. Lehűtjük a hűtőben, kb. 1 óra.
  3. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és tíz centis köröket szúrunk ki belőle. Széles, nagy linzerkosár formába vagy flexipán formába rakjuk.
  4. 180 C fokon 10 perc alatt megsütjük.

Krém készítés

  1. Egész tojást cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citrom levét és reszelt héját.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a tojásos cukorral sűrű állagra főzzük, állandó keverés mellett. Figyeljünk, hogy 80 foknál ne legyen melegebb mert kicsapódhat a tojás. 2 hétig is eláll.

Sütés

  1. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kisült tésztába a krémet betöltjük, és a tetejére díszesen felrakjuk a habot.
  3. A végén szakács gázégővel a habot karamellizáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 138
elküldve: 4
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

olasz citromtorta, citromkrémes tortácska, citromos desszert

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mentásfagyi
mentásfagyi Sat, 2016-08-20 18:27

Kedves Antal! Először is engedd meg, hogy gratuláljak. Elsőként a recept fotóját láttam meg, aztán ütötte meg a szemem a beküldő neve :) Férfi a konyhában... csúcs szuper! Éppen ezért oltári ciki nőként megkérdezni, hogy az elkészítésnél ezt hogy csináljam?
"A végén szakács gázégővel a habot karamellizáljuk." Én csak egy natúr lány vagyok, időnként a konyhában és köszönőviszonyban sem vagyok a szakács gázégővel :)
De annyira szeretném megcsinálni ezt a csodácskát. Kérlek szépen segíts nekem!
(abban is benne vagyok, hogy elkészítsd :)) ) Köszönöm szépen! Andi

márta66
márta66 Mon, 2015-12-07 11:15

Kedves Antal, kérlek pontosítsd a leírásban: a krém elkészítésénél gondolom - nyilván valóan - nem egész tojás, hanem a hozzávalóknál megadott négy tojássárgája szerepel. Továbbá, krém sűrítésénél lényeges-e, hogy az olvasztott vajhoz adjuk hozzá a cukros tojást és úgy sűrítjük, avagy fordítva, avagy mindegy? Nagyon kívánatos a citromtortád, szeretném elkészíteni, úgy hogy előre is köszönöm az útbaigazítást/pontosítást! Márta

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Mon, 2015-12-07 12:52

Kedves Márta,
Tojássárgája a jó megoldás, és az olvasztott vajhoz kell adni. Melegíteni kell 80 foknál nem magasabbra, folyamatosan kevergetve amíg jó sűrű nem lesz.

márta66
márta66 Mon, 2015-12-07 14:00

:-) Köszönöm szépen a gyors választ! Ki fogom próbálni receptet!

580
margarin 23 dkg
porcukor 11.5 dkg
finomliszt 33 dkg
citrom 2 db
tojássárgája 4 db
porcukor 18 dkg
vaj 18 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 33 dkg