r
Nosalty Logó

Gianni-féle egészben sült branzino

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Gianni-féle egészben sült branzino
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 1624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    2682 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    10562 micro
  • Lut-zea
    2180 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1588.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    610 micro
  • K vitamin:
    591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    759 micro
  • β-karotin
    10726 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    42249 micro
  • Lut-zea
    8720 micro
Összesen 1624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1883 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 74 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Elkészítés

branzino paradicsommal

  1. A tisztított, egész hal hasüregét alaposan megsózzuk, majd belehelyezünk némi darabolt fokhagymát és pár ág rozmaringot.
  2. A hal mellé félbevágott koktélparadicsomokat és karikázott fokhagymát teszünk, majd a halat és a paradicsomot is meglocsoljuk olívaolajjal, és a halra öntünk kevés fehérbort is.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a halat. Érdemes hőlégkeveréses funkción sütni, így gyorsabban és egyenletesebben átsül. Amíg a hal sül, elkészítjük a köreteket.
  4. Onnan lehet tudni, hogy a hal alaposan átsült-e, hogy kihúzzuk a hasüreg farok felőli végén található, nagy szálkát. Ha nem akar kijönni, még nyers a hús, ha könnyen és tisztán elválik, akkor kész a hal, ha pedig kijön, de még van rátapadt hús, akkor még kell neki 5 perc.
  5. A kész halat ezután picit hagyjuk hűlni, majd jöhet a filézés. Ehhez először az egyik oldalon lehúzzuk a bőrét, kettévágjuk a húst a gerinc mentén majd két villa (vagy kanál) segítségével leválasztjuk a húst a szálkákról. Ezt megismételjük a másik oldalon is, így összesen négy szép szelet filénk lesz.
  6. A halfilét a velesült paradicsommal, a párolt spenóttal és a friss kevert salátával tálaljuk.

párolt spenót

  1. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a chilit.
  2. Rádobjuk a spenótot, és hagyjuk hogy picit összeessen. Sózzuk és borsozzuk, majd tálalásig melegen tartjuk.

kevert saláta

  1. A citromok levét és olívaolajat némi sóval együtt összerázzuk egy üvegcsében, ezzel kész is a salátaöntetünk, a citronette.
  2. A többféle salátát (endívia, római, jég) feldaraboljuk, majd egy nagyobb tálban összeforgatjuk a bazsalikomlevelekkel, az aprított olajbogyókkal, valamint a friss és aszalt paradicsommal.
  3. A kész salátát tálalás előtt leöntjük a citronette-tel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 315
  • Feltöltés dátuma: 2023. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gianni igazán megbízható mester, ha a mediterrán konyháról és a halételekről van szó, így mindenképpen érdemes kipróbálni ennek az egészben sült branzinónak a receptjét! A hal mellé került pár szem paradicsom is, zöldköret gyanánt pedig készült egy hideg, spenótos és egy meleg kevertsaláta is. Egyszerű, nagyszerű és ráadásul egészséges, hát kell-e ennél több?

Hozzávalók

branzino paradicsommal

párolt spenót

kevert saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek