Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaibling-bazsalikom tekercs

Szaibling-bazsalikom tekercs
Szaibling-bazsalikom tekercs
75 perc / előkészület: 45 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyed falatnyi kombináció a bazsalikom és a halfilé között, melyen még tovább könnyít a leheletnyi savanykás fehérborhab.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg, majd főzzük meg sós vízben a krumplit. Miután megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
  2. Amennyiben egész szaiblingot vettünk, mossuk le alaposan kívül-belül hideg vízzel és konyhapapírral töröljük szárazra. Egy éles kés segítségével vágjuk le a fejét, majd a gerince mellett haladva vágjuk le a két filét. Fogjuk meg a halfilé végét és a késsel szorosan a bőre mellett haladva húzzuk le a bőréről a húst. Tapogassuk végig a halfilét és egy csipesz segítségével szedjük ki a szálkákat. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát. A hal egyik oldalára rakjuk rá a bazsalikomleveleket, majd a hal keskeny vége felől tekerjük fel. Készítsünk elő kettő A4-es méretű alufóliát, melyeket 1-1 ugyanakkora méretű fóliával borítsunk be. Az alsó felét kenjük ki olívaolajjal, helyezzük rá az egyik halroládot, majd szorosan tekerjük fel az alufóliát és a végeit csavarjuk össze. A másik haltekerccsel hasonlóan cselekedjünk. Sütőben a sütőrácson a középső szinten 100°C-nál kb. 20-25 percen át süssük.
  3. Mossuk meg az angolzellert, majd vágjuk vékony szeletekre. Zubogó, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig, majd dobjuk jéghideg vízbe. Csepegtessük le alaposan, tegyük félre s tartsuk melegen. A főtt és időközben kihűlt burgonyát süssük meg egy serpenyőben minden oldaláról egy kevés olívaolajban, hogy némi színt kapjanak.
  4. A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsuk nagyon finomra, majd 1ek olívaolajon lengessük meg, hogy egy kis színt kapjon. Öntsük fel a fehérborral, halalaplével és tejszínnel, majd rottyantsuk fel egyszer. Ízesítsük sóval, borssal és a zöldcitrom lereszelt héjával ill. levével. Botmixerrel aprítsuk homogén lévé, s tartsuk melegen.
  5. A tányéron rendezzünk el 2-3ek angolzellert. A halat még fóliával együtt vágjuk szeletekre, távolítsuk el a fóliát, majd helyezzük a haltekercset az angolzellerre. A mártást botmixer segítségével habosítsuk fel, s a habból tegyünk 3-4ek-nyit a halra. 2-3 szem sült-főtt burgonyával és egy pohár száraz fehérborral tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Beatbull

Mióta szakács: 2008.07.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: nehéz
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
vitéz szemling 350 g
bazsalikom 10 levél
burgonya 500 g
halványító zeller 2 közepes szár
fehérbor 100 ml
hal alaplé 100 ml
habtejszín 100 ml
fokhagyma 2 gerezd
salottahagyma 1 db
lime 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek