r
Nosalty Logó

Szaibling-bazsalikom tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Szaibling-bazsalikom tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg, majd főzzük meg sós vízben a krumplit. Miután megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
  2. Amennyiben egész szaiblingot vettünk, mossuk le alaposan kívül-belül hideg vízzel és konyhapapírral töröljük szárazra. Egy éles kés segítségével vágjuk le a fejét, majd a gerince mellett haladva vágjuk le a két filét. Fogjuk meg a halfilé végét és a késsel szorosan a bőre mellett haladva húzzuk le a bőréről a húst. Tapogassuk végig a halfilét és egy csipesz segítségével szedjük ki a szálkákat. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát. A hal egyik oldalára rakjuk rá a bazsalikomleveleket, majd a hal keskeny vége felől tekerjük fel. Készítsünk elő kettő A4-es méretű alufóliát, melyeket 1-1 ugyanakkora méretű fóliával borítsunk be. Az alsó felét kenjük ki olívaolajjal, helyezzük rá az egyik halroládot, majd szorosan tekerjük fel az alufóliát és a végeit csavarjuk össze. A másik haltekerccsel hasonlóan cselekedjünk. Sütőben a sütőrácson a középső szinten 100°C-nál kb. 20-25 percen át süssük.
  3. Mossuk meg az angolzellert, majd vágjuk vékony szeletekre. Zubogó, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig, majd dobjuk jéghideg vízbe. Csepegtessük le alaposan, tegyük félre s tartsuk melegen. A főtt és időközben kihűlt burgonyát süssük meg egy serpenyőben minden oldaláról egy kevés olívaolajban, hogy némi színt kapjanak.
  4. A mogyoróhagymát és a fokhagymát aprítsuk nagyon finomra, majd 1ek olívaolajon lengessük meg, hogy egy kis színt kapjon. Öntsük fel a fehérborral, halalaplével és tejszínnel, majd rottyantsuk fel egyszer. Ízesítsük sóval, borssal és a zöldcitrom lereszelt héjával ill. levével. Botmixerrel aprítsuk homogén lévé, s tartsuk melegen.
  5. A tányéron rendezzünk el 2-3ek angolzellert. A halat még fóliával együtt vágjuk szeletekre, távolítsuk el a fóliát, majd helyezzük a haltekercset az angolzellerre. A mártást botmixer segítségével habosítsuk fel, s a habból tegyünk 3-4ek-nyit a halra. 2-3 szem sült-főtt burgonyával és egy pohár száraz fehérborral tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8038
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon könnyed falatnyi kombináció a bazsalikom és a halfilé között, melyen még tovább könnyít a leheletnyi savanykás fehérborhab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek