r
Nosalty Logó

Töltött vajas tésztarudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött vajas tésztarudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 489 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    364.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10271.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1736 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    6573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    578 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2751 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1610 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 4880 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk, hagyjuk pihenni legalább 15percet. Akkor jó, ha puha a tészta és könnyűnek tűnik.
  2. Akkora gombócokat választunk le belőle, amekkora a tenyerünk. Ezeket egyesével kör alakúra nyújtjuk, hogy jó vékony legyen a tészta.
  3. A tésztalapocskákatmegkenjük vékonyanmustárral, ínyencek választhatnak erős mustárt is. Vigyázzunk, hogy a mustárt csak a tészta 2/3-áig kenjük, mert ahogy feltekerjük, a mustár kifolyhat.
  4. A megkent lapocskára ráhelyezzük a virslit és feltekerjük. Ha más tölteléket választunk akkor is arra törekedjünk, hogy fel tudjuk tekerni, tehát egy sorba helyezzük a tésztára a tölteléket.
  5. A feltekert művet két oldalon le kell zárni. (Ezt én úgy szoktam, hogy hosszabbra hagyom a tésztát mindkét oldalon a tölteléknél, a két szélétől 2ujjnyira lenyomkodom, és az 1 ujjnyi részt a szélén visszahajtom, és a szélét összecsippentem. Így olyan szaloncukor formája lesz, csak a fodrok felfelé állnak.)
  6. A tekercsek tetejét megkenjüj tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk előmelegített sütőbe.
  7. Aranybarnára sütjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3243
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Egy ilyen adagból kb. 18-20 db jön ki, mondjuk fejenként 2-2 db elég. Ha csak egy órácskánk van arra, hogy valami meleget összeüssünk az ismerősöknek, családnak, érdemes elkészíteni. Lehet a töltelékekkel variálni, akár párolt zöldséggel, tojásos rizzsel, csülökdarabokkal is el lehet készíteni. Az a jó benne, hogy laktató és gazdagon variálható. Lehet mellé mártogatós szószokat készíteni, sörkorcsolyának, akár hidegen vagy melegen is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a vajas tésztában sült dolgokat, édesen és sósan is. A közelünkben lévő pékség készít hasonló készítményt virslivel, és muszáj volt leutánozni. A vegetáriánus változat töltelékét én találtam ki, és először házi füstölt sajttal készítettem, isteni lett! A képen háromféle töltelékkel látható. Jó étvágyat!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?