r
Nosalty Logó

Buffala ravioli paradicsomszószban

Gréti
Buffala ravioli paradicsomszószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

470
Kalória
21.4g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
330g
Víz
129.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 1870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Paradicsomszósz

Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    3271 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    4997 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    4380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    854 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    13083 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    19989 micro
Összesen 1870 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1454 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagyobb, mélyebb tányérba öntjük, hozzá ütjük a 2 db tojást. Itt mehet még só és olívaolaj, de ezek az alapanyagok csak kiegészítők, ha plusz ízt akarunk csempészni a tésztához. Alapjáraton nem kerülnek bele a keverékbe!
  2. Villával szépen összedolgozzuk az egészet, ameddig a tojás már nem látszik, bevonja mindenhol a liszt. Ekkor kézzel jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kicsit összeállt, áttehetjük a hadiszállásunkat a konyhai munkalapra. Tenyerünkkel elnyújtjuk, majd visszatekerjük a tésztát. Ha túl száraznak érezzük egy csepp vizet bármikor hozzáadhatunk.
  3. Amikor egy gombócba gyúrható, akkor letakarva tegyük félre a pulton úgy fél órára pihenni, hogy glutén akcióba léphessen, és jól nyújthatóvá váljon a tészta. Sajnos erre a funkcióra még mindig a nejlon, vagy frissentartó fólia a legjobb, ebben nem szárad ki, de mi környezettudatosan egy zárható tárolódobozt is igénybe vehetünk, ezt ugyanis lesz lehetőségünk még máskor is használni.
  4. A tésztát négy adagban nyújtsuk ki nyújtófával vagy géppel.

A töltelékhez

  1. Egy serpenyőben kevés olívaolajon fonnyasszuk meg a spenótot.
  2. A buffalát daraboljuk, és egy-egy kanál spenóttal együtt tegyük egymástól 5-5 cm-re a kinyújtott tésztára. Fedjük be egy másik lappal, kevés vízzel, vagy a spenót levével ragasszuk össze a tésztákat, és tésztakiszúróval vágjuk ki a raviolikat.
  3. Sós, forrásban lévő vízben kis adagokban főzzük ki a raviolikat, pár perc elég nekik, a friss tészta sokkal gyorsabban fő, mint a száraz!

Paradicsomszósz

  1. A szószt érdemes azalatt elkészíteni, ameddig a begyúrt tészta pihen. Egy serpenyőben olívaolajon tépkedett bazsalikomlevelekkel összefőzzük a lehámozott, darabolt paradicsomot. Maradjon darabos, rusztikus. Egy kis hagymát hozzáreszelhetünk, de ez el is hagyható.
  2. Amikor a tészta kifőtt, tegyük a paradicsomos serpenyőbe óvatosan, ne szakadjon ki, csak vonja be a finom szósz.
  3. Osszuk négyfelé a raviolikat, mindenki kapjon sok paradicsomszószt hozzá, és egy pár friss bazsalikomlevelet a tetejébe. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 15 p

A sorrentói La Cantinaccia Del Popolo előtt minden este hatalmas fürtökben gyülekezik az éhes tömeg. Nem gondolják, hogy napközben sokkal egyszerűbben asztalhoz juthatnak. Ez a recept a családi vezetésű étterem egyik fő fogása után, szabadon készült: ez egy óriás, buffalával töltött ravioli paradicsomszószban tálalva. Az általam gyártott batyu hajtogatása nem sikerült tökéletesre, mondhatni, kimaradt, csak összetapasztottam az alsó és a felső réteget. A buffala mellé viszont bepakoltam egy kis párolt spenótot, amiből túlvásároltam magam, és Mr Bean-ként szétpakoltam két-három fogásba. A szósz, természetesen csupa gyönyörű, lebőrözött szilvaparadicsomból készült. Ti is így készítsétek, ha nekiálltok, csak így érdemes!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek