r
Nosalty Logó

Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени

SweetSzenilla
Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

439
Kalória
22.1g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
108g
Víz
110g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 3504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    3609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    863.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3090 micro
Összesen 3504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Rugalmas, leveles tészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Akkor jó, ha összeállt, és nem ragad a kezünkhöz. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük. Ez nagyon fontos mozzanat minden tésztakészítésnél. Hagyni kell a lisztet dolgozni, hogy felvegye a nedvességet, és ehhez idő kell.
  2. Ha eleget pihent a tésztánk, kettévesszük (mert így könnyebb vele dolgozni), és vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongokba 1-1 teáskanálnyi húsmasszát rakunk, félbehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk, majd a csücskeit is összecsippentjük. Az utolsó mozzanat nem fontos, de így sokkal jobban mutat. Lisztezett tálcára tesszük (ne érjenek össze), 10 percet pihentetjük.
  3. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük a töltött pilményiket. Beleteszünk párat, és megkeverjük óvatosan, hogy ne ragadjanak le. Kb. 6-8 percig főzzük.

A töltelék hozzávalói:

  1. A darált húshoz nagyobb lyukú reszelőn legyaluljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymákat, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk.

A feltét hozzávalói:

  1. A vajat felolvasztjuk, és a csíkokra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Sózzuk, majd a végén az aprított petrezselyemmel megszórjuk. Picit fonnyasztjuk, majd elzárjuk alatta a gázt. Ezzel a feltéttel összekeverjük a kifőtt pilményiket, és melegen tálaljuk.
  2. Az oroszok nagyon kedvelik még a tejfölös-kapros feltétet is. Hagyomány náluk az ecettel való meglocsolás. De ehetjük tejföllel, reszelt sajttal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 8 p

Szeretem az orosz konyha puritán egyszerűségét. A pilményi, vagyis fültészta nagyon egyszerű, laktató, finom étel akár ebédre vagy vacsorára. Mindig dupla adagot készítek, és a felét tálcára rakom, hogy ne érjenek össze, fagyasztom, majd zacskózom. Kicsit macerás, de nagyon megéri. Hasonló az olasz raviolihoz, csak finomabb.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...