Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal

Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal
Spenótos rakott krumpli oregánós rostélyossal
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy feljavított recept. Kedves görögországi szomszédom receptjét szerettem volna megvalósítani, de egy kissé elcitromoztam, elvizeztem a spenótomat. Így készült el a spenótos rakott krumpli. A krumpli sikeresen magába szívta a spenót fanyar ízét, és hála a sok paradicsomnak, a rakott krumpli nem maradt szárazon!
Amúgy semmi különös nem lenne ebben a spenótfőzelékben, de egy haláli fárasztó nap után nekem olyan jól esett a szomszéd kedveskedő ebédje, és ennek emlékére szerettem volna magamnak kedveskedni most vasárnap.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A valódi receptnek a menete ugyanaz, a különbség, hogy a megfőtt főzeléket krumpli nélkül rakjuk be egy fél órára a lerbe. Felkockázott oregánóval bepácolt húst megpirítjuk. Feta sajttal és szezámmagos baguette-tel fogyasztjuk. Hátha másnak sikerül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg jól a spenótunkat legalább háromszor. Tegyük oda a vizet főni. Amikor a víz már gyöngyözik, tegyük be a megmosott spenótot. Hagyjuk a vízben lefedve három percig. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni. 
  2. Eközben kockázzuk fel a hagymát, és a fokhagymát fokhagymapréssel préseljük át.
  3. Nyomkodjuk ki a maradék vizet a spenótból. Tegyük oda dinsztelni a hagymát és a fokhagymát az 1 dl olajban. Miután üvegesre pirult, adjuk hozzá a spenótunkat. Dinszteljük egy darabig. Azután öntsük hozzá a paradicsomlevet fokozatosan a szerint, hogy mennyit vesz fel a spenót.
  4. Sózzuk, fűszerezzük, és csöpögtessük a citromlevét is hozzá. Fedő alatt pároljuk egy bő fél órát.
  5. Mindeközben pucoljuk meg a krumplit, és tegyük oda főni. Miután megfőtt, karikázzuk fel, és rakjuk le a spenóttal. Szórjuk le prézlivel, a tetejére jöhet 3 kanálnyi tejföl. Tegyük be a lerbe egy órára.
  6. Pácoljuk be a húsunkat egy kis olajjal, oregánóval és sóval. Süssük ki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: görög
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos rostélyos, spenótos burgonya sült hússal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 09:16

Különlegesnek találtam ezt a receptet, de pozitívan csalódtam. Finom volt, elfogyott!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Fri, 2011-08-12 22:12

Tisztelt Gőblené,
Két hibám van,hogy kezdő kukta vagyok a másik,hogy nem kellett volna közszemlére tegyem ezt a receptet.
A rostély és a 50 dl paradicsomlé valóban elírás részemről,de az 1 dl olajat már kekeckedésnek veszem,ennyi olívaolaj ennyi mennyiséghez a görög konyhában elfogahatható,sőt!
A menetét a receptnek pontosan úgy tartottam be ahogy nekem egy görög háziasszony mesélte. Ahogy a fentiekben említettem én is porul jártam,mivel a szájhagyományra hagyatkoztam,talán ezt a gasztronómiai kudarcomat jobb lett volna megtartani magamnak.
Ezennel elnézést kérek az elfecsérelt alapanyagokért amit a lánya ölt bele ebbe az elbakizott műremekbe.
Tisztelettel:Patrícia

Gőblné Meláth Szilvia
Gőblné Meláth Szilvia Fri, 2011-08-12 12:33

Akad több is...
Kis gyakorlattal rendelkező lányom neki fogott a fenti receptnek.
Nézzük:
Cím:... rostéllyal - na jó, sajtóhiba, bár a hentes körberöhögheti őt ezért a bakiért... (mi rostélyosnak ismertük, de az is lehet, hogy ez egy tájnyelvi változat)
Hozzávalók:
pl. 50 dl paradicsomlé!!!!!!!!!!!!!!!! Rendben, ez is sajtóhiba!
1dl olaj... kipróbálta ezt valaki? Mert ha egy fej hagymát és 50 dkg spenótot 1 dl olajban párolunk, az egy olaj-fürdő.
Készítés:
a spenótnak miért kell 3 perc főzés, "egy darabig" való dinsztelés után még fél óra párolási idő,
hagyma és fokhagyma ide, vagy oda.
Krumpli:
általános főzési alapelv, hogy a rakottkrumpli-félékhez héjában főzzük meg a krumplit.De jó, legyen meghámozva (és a vitamin, ásványi anyag tartalma kiöntve). De azt nem szerettem volna meglátni, hogy a "mindeközben" héja nélkül megfőzött krumplit hogy lehet (melegen) karikákra vágni.
A NO SALTY-t kezdő háziasszony lányaink gyakran látogatják. Remélem, a többi receptben kevesebb hiba és buktató akad számukra.
Üdvözlettel:Sziszi Pécsről

599
spenót 0.5 kg
paradicsomlé 5 dl
olívaolaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
burgonya 8 db
zsemlemorzsa 1 ek
tejföl 3 ek
sertéshús 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint