Nosalty Logó

Rakott krumpli Vicikó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Rakott krumpli Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1086 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1086 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    361.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7872.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    5034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük,még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  2. A tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
  3. A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
  4. A tejfölt megsózzuk.
  5. Egy sütőálló mély edényt,tepsit alaposan kivajazunk.
  6. Elkezdjük a rétegezést. Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük. Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit, a tojást, és teszünk vajat is bele.
  7. Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
  8. Tetejére zsemlemorzsát szórunk.
  9. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 251
  • Össznézettség: 145737
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Az egyik legkedveltebb, hagyományos egytál-rakott ételünk. Azt hiszem ez a legegyszerűbb, leghagyományosabb elkészítési és összetevőkből álló összeállítás. Vannak különféle variációk, hol ez, hol az kerül bele, egy-kettőt próbáltam már, de igazából szerintem ez a rakott krumpli. Ez az az íz, amit ha kimondjuk a nevét, jut eszébe az ízlelőbimbóinknak. Finom savanyú uborkával, csalamádéval... A titka szerintem, hogy ne legyen száraz, a tejföl megfelelő mennyisége és a sorok közé rakosgatott vajdarabkák. Ez a mennyiség nálam egy kb. 23 cm-es átmérőjű sütőedényben készül. Meglehet, hogy nem a legkímélőbb ételek közül az egyik, ez van, de így szeretjük... :-)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Ismer?s a rakott krumpli, de mégis ez valahogy más..:-o Nagggyon guszta, jöhet, és jönni is fog, méghozzá a jöv?héten, köszönöm Neked, finomságos.:-o Légyszi írd le, hogy is van a tojásoknál, mert mostanság figyuszolom, f?leg hogy ilyen embertelen ára van, de ha már veszem jó legyen: szóval a HU el?tti számokat lesem, és ha az 1 vagy 2 akkor jó, a 3 már nem tökéletes, a 4 borzalom. A tanyasi illetve bio, az is a számok, amiket írtam, vagy külön valami rá van még írva? Hülye kérdések, bocsi, de tényleg figyelek a tojásokra mostanság, amíg a sajátjaim nem kezdenek tojni.:-O Várom kedves válaszodat.:-o Szép nyári melegben eltöltend? hosszú hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy legalább itt ezen az oldalon, fel tudtam valakinek kelteni a figyelmét a tojások számozására, és származásának a tojásokon való feltüntetésére!!!:-) Írom is Neked, hogy hogy vannak... :-) Egyenként a tojásokra vannak bélyegezve az információk! Pl: a 0HU....... esetben: 0 a bio, HU Magyarországot, .... a telephelyet jelenti a bélyegzésen. Tanyasi tojásnak hívom azt, amit én pl. a piacon veszek a tojásos néninél, akinek tudom, hogy szabad tartásban, rendes kosztot kapó, rohangáló tyúkjai vannak. Amit boltban lehet venni: a 0HU, az a bio, ökológiai tartású tyúkok tojásai. Nem kapnak semmiféle kémiai, vegyszerezett táplálékot, nem kapnak antibiotikumokat, stb. a tyúkok. Megfelel a a piaci, ( tanyasi ) megbízható helyr?l vásároltaknak. 1HU, szabad tartású, már nem bio min?sítés?, még jó lenne, na de ezt nem lehet kapni, nem tudom miért, én még nem láttam. 2HU, alternatív tartást jelent. Itt még valamennyit tudnak mozogni, nagy épületben milliónyi tyúk együtt. Az eledelük... ??? 3HU, ketreces tartás! Ezt már nem lenne szabad megvenni!!! 5-6 tyúk 1 nm-en!!! Ezek mindig a legolcsóbb, legakciósabb tojások.... 4-es már nincs, hál' Istennek!!! Ezenkívül nincs más jelölés rájuk írva. Némelyik jobb min?ség? tojásosdoboz belsejében megtalálhatóak egyébként ezek az infók. Hát bizony, az a legjobb ha saját tyúkjaink tojásaiból f?zhetnénk, de ez nem mindenkinek adatik meg. Drukkolok a a tieidnek, hogy minél hamarabb sikerüljön nekik ! :-))) Ja, és jó étvágyat a rakott krumplihoz majd!! Szép ünnepnapot, és hetet kívánok én is Nektek! Üdv: Vici

Éva-Anyóca

Kedves vicikó! Az értelmes és nagyon jó ötleteket, az ember miért is ne venné figyelembe, és tartaná be, és értené meg, hogy a saját jól felfogott érdeke , hogy olyat vegyen és egyen.:-O F?leg, ha sok ételben alapanyag a tojás, vagy sok kell bele, nem beszélve arról, hogy sokszor sütünk sütiket, meg mostanság kenyérféléket, és nem mindegy, mi van benne, és mennyiért. :-o Örülök neki, hogy tudom, melyik az, ami jó : 0HU, 1HU, esetleg- nagyon vészes esetben esetleg a 2HU :-)) Sajnos a boltok, különböz? árfekvésben, különböz? dobozokban, különböz? nagyságú és szín? tojásokkal vannak elárasztva, -de a múltkor bizony Isten, lestek, mit csinálok,- de nekiláttam, és a 6 féle (6 különböz? termel?t?l ) ,- tojásokat, meglestem. Kinyitottam a dobozt, ki egy tojást, és lestem rajta a bet? el?tti számot, de sajna, mindegyik fajta a 3-as számot mutatta, pedig nem egy helyr?l való volt...:-(((( Piacon kötöttem én is ki, és a tojás nem a legnagyobb volt, de olyan sárga, felütés után látva, mintha a saját tyúkom tojta volna.:-O Alig várom a saját tyúkjaim "alkotásait!" És igen, a piaci tojást a jöv?héten a nénit?l beszerezve, elkészítem ezt a finom rakott krumplidat, köszönöm szépen, és a kedves segítségedet is.:-O Éva-Anyóca

Móncsika_11

Szia! Köszi a receptet! Én tettem bele hagymát is, szerintem úgy még finomabb lett!

Vicikó

Szívesen, kedves Mónika! Üdv: Vici

Nadragulya

Kedves Vicikó! Ennél finomabb rakott krumplit még életemben nem ettem! Köszönöm, a furfangos receptet! :)

Vicikó

Szia! De jó! Örülök, hogy ennyire tetszett a receptem alapján elkészített étel! :-) Szívesen, és köszi, hogy visszajeleztél, és hogy be is jelölted! ;-) Szép hetet kívánok Neked! Üdv:-) Vici

LePere

Szép napot mindenkinek. Edesanyàm is igy csnàlta? Itt Franciaorszagban nincs jo fustolt kolbasz; spanyul chorizot (http://hu.wikipedia.org/wiki/Chorizo) rakok helyette. A tojassal itt nincs gond, a legolcsobbat veszem (3? a 30 darab közepes) Nagyon jo és olcso étel. En kb 3 kilo krumplibol csnalom; 12 tojassal >>> hàrmunkiank 3 napra igy megban a kaja

evacili

Ez az igazi rakott krumpli!

Sheilagold

Gyerekkoromba túl sokszor kaptam rakott krumplit és hamar ráuntam, ezért jó ideje nem ettem. Most megkívántam és a recepted alapján elkészítettem. Nagyon finom volt, köszönöm a recept feltöltést. :)

pala010

Egyszer? és nagyszer? nincs semmi flacni benne .Imádom és én is igy készitem már nem emlékszem,hogy hol szereztem a receptet de nem most volt már.Amúgy én koviubival ha van szeretem. A tojásokal kapcsolatban meg én is köszönöm az ismeret terjesztést. László

marmalya

Én soha nem f?z?m meg el?re a krumplit. Nyersen készítem el? sütésre. Igaz, hogy így a sütési id? megnövekszik, viszont a krumpli átveszi a kolbász ízét, és finomabb, ráadásul kevesebb vele a macera. Próbáljátok ki, jól átf? a krumpli, sehol sem marad nyers.

csillaguniverzum

Ez az igazi rakott krumpli. Én is így készítem már vagy 35 éve. Annyit teszek még hozzá, hogy egy kapucsínós pohár (kb. 2 dl) tejjel megöntözöm a tejföl felrakása el?tt, mert beszívja a burgonya és akkor egy kicsit szaftosabb lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.