Rakott krumpli Vicikó konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
63g parasztkolbász283 kcal
-
75g főtt tojás116 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1086
Kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
250g parasztkolbász1130 kcal
-
300g főtt tojás465 kcal
-
700g tejföl1386 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4339
Kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
36.6g burgonya21 kcal
-
11.4g parasztkolbász52 kcal
-
13.7g főtt tojás21 kcal
-
32.1g tejföl63 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
Összesen
199
Kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 444 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 307.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
1086
Kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.8 g
Zsír
-
Összesen 361.3 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1777 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7872.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 993 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 5034 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1230.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2095 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1113 mg
-
Retinol - A vitamin: 2056 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
4339
Kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
199
Kcal
Hozzávalók
-
800 g burgonya
-
250 g parasztkolbász
-
700 g tejföl
-
100 g vaj
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük,még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
- A tojásokat keményre főzzük,megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
- A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
- A tejfölt megsózzuk.
- Egy sütőálló mély edényt,tepsit alaposan kivajazunk.
- Elkezdjük a rétegezést. Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük. Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit, a tojást, és teszünk vajat is bele.
- Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
- Tetejére zsemlemorzsát szórunk.
- Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 367
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 153100
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Vicikó
251 recept
Az egyik legkedveltebb, hagyományos egytál-rakott ételünk. Azt hiszem ez a legegyszerűbb, leghagyományosabb elkészítési és összetevőkből álló összeállítás. Vannak különféle variációk, hol ez, hol az kerül bele, egy-kettőt próbáltam már, de igazából szerintem ez a rakott krumpli. Ez az az íz, amit ha kimondjuk a nevét, jut eszébe az ízlelőbimbóinknak. Finom savanyú uborkával, csalamádéval... A titka szerintem, hogy ne legyen száraz, a tejföl megfelelő mennyisége és a sorok közé rakosgatott vajdarabkák. Ez a mennyiség nálam egy kb. 23 cm-es átmérőjű sütőedényben készül. Meglehet, hogy nem a legkímélőbb ételek közül az egyik, ez van, de így szeretjük... :-)
Hozzászólások (9)
Kedves Vicikó! Ismer?s a rakott krumpli, de mégis ez valahogy más..:-o Nagggyon guszta, jöhet, és jönni is fog, méghozzá a jöv?héten, köszönöm Neked, finomságos.:-o Légyszi írd le, hogy is van a tojásoknál, mert mostanság figyuszolom, f?leg hogy ilyen embertelen ára van, de ha már veszem jó legyen: szóval a HU el?tti számokat lesem, és ha az 1 vagy 2 akkor jó, a 3 már nem tökéletes, a 4 borzalom. A tanyasi illetve bio, az is a számok, amiket írtam, vagy külön valami rá van még írva? Hülye kérdések, bocsi, de tényleg figyelek a tojásokra mostanság, amíg a sajátjaim nem kezdenek tojni.:-O Várom kedves válaszodat.:-o Szép nyári melegben eltöltend? hosszú hétvégét kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy legalább itt ezen az oldalon, fel tudtam valakinek kelteni a figyelmét a tojások számozására, és származásának a tojásokon való feltüntetésére!!!:-) Írom is Neked, hogy hogy vannak... :-) Egyenként a tojásokra vannak bélyegezve az információk! Pl: a 0HU....... esetben: 0 a bio, HU Magyarországot, .... a telephelyet jelenti a bélyegzésen. Tanyasi tojásnak hívom azt, amit én pl. a piacon veszek a tojásos néninél, akinek tudom, hogy szabad tartásban, rendes kosztot kapó, rohangáló tyúkjai vannak. Amit boltban lehet venni: a 0HU, az a bio, ökológiai tartású tyúkok tojásai. Nem kapnak semmiféle kémiai, vegyszerezett táplálékot, nem kapnak antibiotikumokat, stb. a tyúkok. Megfelel a a piaci, ( tanyasi ) megbízható helyr?l vásároltaknak. 1HU, szabad tartású, már nem bio min?sítés?, még jó lenne, na de ezt nem lehet kapni, nem tudom miért, én még nem láttam. 2HU, alternatív tartást jelent. Itt még valamennyit tudnak mozogni, nagy épületben milliónyi tyúk együtt. Az eledelük... ??? 3HU, ketreces tartás! Ezt már nem lenne szabad megvenni!!! 5-6 tyúk 1 nm-en!!! Ezek mindig a legolcsóbb, legakciósabb tojások.... 4-es már nincs, hál' Istennek!!! Ezenkívül nincs más jelölés rájuk írva. Némelyik jobb min?ség? tojásosdoboz belsejében megtalálhatóak egyébként ezek az infók. Hát bizony, az a legjobb ha saját tyúkjaink tojásaiból f?zhetnénk, de ez nem mindenkinek adatik meg. Drukkolok a a tieidnek, hogy minél hamarabb sikerüljön nekik ! :-))) Ja, és jó étvágyat a rakott krumplihoz majd!! Szép ünnepnapot, és hetet kívánok én is Nektek! Üdv: Vici
Kedves vicikó! Az értelmes és nagyon jó ötleteket, az ember miért is ne venné figyelembe, és tartaná be, és értené meg, hogy a saját jól felfogott érdeke , hogy olyat vegyen és egyen.:-O F?leg, ha sok ételben alapanyag a tojás, vagy sok kell bele, nem beszélve arról, hogy sokszor sütünk sütiket, meg mostanság kenyérféléket, és nem mindegy, mi van benne, és mennyiért. :-o Örülök neki, hogy tudom, melyik az, ami jó : 0HU, 1HU, esetleg- nagyon vészes esetben esetleg a 2HU :-)) Sajnos a boltok, különböz? árfekvésben, különböz? dobozokban, különböz? nagyságú és szín? tojásokkal vannak elárasztva, -de a múltkor bizony Isten, lestek, mit csinálok,- de nekiláttam, és a 6 féle (6 különböz? termel?t?l ) ,- tojásokat, meglestem. Kinyitottam a dobozt, ki egy tojást, és lestem rajta a bet? el?tti számot, de sajna, mindegyik fajta a 3-as számot mutatta, pedig nem egy helyr?l való volt...:-(((( Piacon kötöttem én is ki, és a tojás nem a legnagyobb volt, de olyan sárga, felütés után látva, mintha a saját tyúkom tojta volna.:-O Alig várom a saját tyúkjaim "alkotásait!" És igen, a piaci tojást a jöv?héten a nénit?l beszerezve, elkészítem ezt a finom rakott krumplidat, köszönöm szépen, és a kedves segítségedet is.:-O Éva-Anyóca
Szia! Köszi a receptet! Én tettem bele hagymát is, szerintem úgy még finomabb lett!
Szívesen, kedves Mónika! Üdv: Vici
Kedves Vicikó! Ennél finomabb rakott krumplit még életemben nem ettem! Köszönöm, a furfangos receptet! :)
Szia! De jó! Örülök, hogy ennyire tetszett a receptem alapján elkészített étel! :-) Szívesen, és köszi, hogy visszajeleztél, és hogy be is jelölted! ;-) Szép hetet kívánok Neked! Üdv:-) Vici
Szép napot mindenkinek. Edesanyàm is igy csnàlta? Itt Franciaorszagban nincs jo fustolt kolbasz; spanyul chorizot (http://hu.wikipedia.org/wiki/Chorizo) rakok helyette. A tojassal itt nincs gond, a legolcsobbat veszem (3? a 30 darab közepes) Nagyon jo és olcso étel. En kb 3 kilo krumplibol csnalom; 12 tojassal >>> hàrmunkiank 3 napra igy megban a kaja
Ez az igazi rakott krumpli!
Gyerekkoromba túl sokszor kaptam rakott krumplit és hamar ráuntam, ezért jó ideje nem ettem. Most megkívántam és a recepted alapján elkészítettem. Nagyon finom volt, köszönöm a recept feltöltést. :)
Egyszer? és nagyszer? nincs semmi flacni benne .Imádom és én is igy készitem már nem emlékszem,hogy hol szereztem a receptet de nem most volt már.Amúgy én koviubival ha van szeretem. A tojásokal kapcsolatban meg én is köszönöm az ismeret terjesztést. László
Én soha nem f?z?m meg el?re a krumplit. Nyersen készítem el? sütésre. Igaz, hogy így a sütési id? megnövekszik, viszont a krumpli átveszi a kolbász ízét, és finomabb, ráadásul kevesebb vele a macera. Próbáljátok ki, jól átf? a krumpli, sehol sem marad nyers.
Ez az igazi rakott krumpli. Én is így készítem már vagy 35 éve. Annyit teszek még hozzá, hogy egy kapucsínós pohár (kb. 2 dl) tejjel megöntözöm a tejföl felrakása el?tt, mert beszívja a burgonya és akkor egy kicsit szaftosabb lesz.