r
Nosalty Logó

Cukkinis quiche ahogy HK készíti

Mi van itthon
Cukkinis quiche ahogy HK készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

768
Kalória
23g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
54g
Zsír
360.2g
Víz
248.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    360.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3611 micro
Összesen 768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1080.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10832 micro
Összesen 2304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
  2. Egy kanál olajon lepirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymákat, és összepároljuk. Ha elkészült, félretesszük kicsit kihűlni.
  3. A reszelt cukkinit megsózzuk, hogy a levét kieressze.
  4. Keverjük össze tejszínt a tojásokkal, és ezt is tegyük félre.
  5. A felengedett tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a forma szélére is kerüljön a tésztából. Ha nincs piteformánk, akkor egy sima kis méretű tepsi vagy hőálló tál is megteszi.
  6. A tésztára tegyünk alufóliát, amire valamilyen nehezéket, pl. szárazbabot rakunk, és így tegyük a sütőbe 10 percre.
  7. Sütés után a keletkezett hólyagokat villával szúrjuk ki, és egyengessük el a tésztát. Erre a vakon sütésre (a tészta töltelék nélküli elősütését hívják így) azért van szükség, hogy tejszínes-tojásos massza ne áztassa majd el az ételünket.
  8. Az elősütött tésztánkra egyenletesen terítsük el a kifacsart reszelt cukkinit és a szalonnás-hagymát is, szórjuk meg sajtkockákkal, és öntsük rá a tejszínes-tojásos szószt, és süssük 30-40 percig, amíg a szósz megszilárdul. Friss salátával kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Imádnivaló ez a lotaringiai lepény! Az alapja egy omlós tészta, amit megpakolhatunk minden földi jóval, leöntjük egy tojásos tejszínnel, és összesütjük. A feltét bármi lehet, eredeti klasszikushoz, ami a Quiche Lorrainre, húsos szalonnára, tojásra és tejszínre van szükség. De tehetünk bele sajtot, hagymát, akár húsfélét  is (csirkemellet vagy darált húst), bármilyen idényzöldséget. És ez a lényege: a variálhatósága. A tésztát készíthetjük magunk is, de én általában gyorsfagyasztott leveles tésztát használok...

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek