Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-paradicsomos, rakott tészta

Spenótos-paradicsomos, rakott tészta
Spenótos-paradicsomos, rakott tészta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár két részletben is elkészíthetjük: reggel a szószt, így ebéd előtt már csak a tésztafőzés és összesütés marad.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzírozott paradicsom, sózzuk, borsozzuk, összekavarjuk. Pár percig összemelegítjük, belekeverjük a joghurtot, ricottát (túrót), friss bazsalikomot.
  2. Közben a tésztát al dente megfőzzük, az utolsó 5 percben mellétesszük a kukoricát, leszűrjük, összeforgatjuk a paradicsomos szósszal.
  3. Egy tűzálló tálba borítjuk a tésztát, tetejére parmezánt reszelünk, és 200 fokon 20 percig, pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 118
össznézettség: 5 451
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
60 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos tészta, rakott tészta, sült tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juliusz48
Juliusz48 Wed, 2019-09-04 07:59

Azért ez a tészta 20 fokon nem tud 20 perc alatt megpirulni. Inkább 220 kéne mert a 120 sem túl meleg a piruláshoz

436
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
spenót 15 dkg
passzírozott paradicsom 30 dkg
joghurt 2 ek
ricotta 10 dkg
tészta 50 dkg
csemegekukorica 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint