r
Nosalty Logó

Csőben sült spárgás tészta

Panno
Csőben sült spárgás tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
26.3g
Fehérje
5.4g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
128.7g
Víz
97.8g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 351 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6566.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 1402 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Felteszünk vizet a tésztának forrni (jó nagy lábos legyen, hogy a spárga is beleférjen). Mikor forr, teszünk bele egy szűk evőkanál vajat, pici cukrot, és sózzuk.
  2. Közben eltávolítjuk a spárga fás részeit, és feldaraboljuk. Ha forr a víz, beletesszük a tésztát és a spárgát. (Aki roppanósabban szereti, az pár perccel később tegye hozzá a spárgát.)
  3. A sonkát felkockázzuk, a tejfölt kikeverjük, belemorzsoljuk a fetát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sonkát, összekeverjük, végül a trappista sajt egy részét (felét) reszeljük bele.
  4. Ha kész a tészta és a spárga, leszűrjük, egy kivajazott hőálló tálba öntjük. Rásimítjuk a tejfölös masszát, a maradék sajtot a tetejére reszeljük, és mehet is az előmelegített sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

A kiindulási recept ez volt, csak aztán kicsikét elkalandoztam.:)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...