r
Nosalty Logó

Csőben sült tészta Anett konyhájából

NS
Csőben sült tészta Anett konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

632
Kalória
30.1g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
43.7g
Víz
154g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 632 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 2526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. A felvágottat apróra összekockázzuk, és a sajtot lereszeljük.
  3. A poharas tejfölt kikeverjük a tojássárgájával.
  4. Elkészítjük a besamelt. A vajat kevés olajjal felhevítjük, és beletesszük a lisztet, szép aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük a tejjel. Ha nagyon sűrűnek találjuk, önthetünk hozzá még egy kevés tejet, nem baj, ha sósnak érezzük a besamelt, hiszen a tészta majd felveszi az ízeket.
  5. Belekeverjük a tejfölös tojást is, egy pár percig még főzzük vele.
  6. Összekeverjük a tésztát a mártással és a felvágottal, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütőben kissé megpirítjuk. (Nem kell sokáig, mert a tészta akkor kiszárad, csak amíg kicsit pirul a sajt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Igazi csemege ez a gyerekeknek, nagy kedvenc ez nálunk, pont úgy mint a bolognai.

További receptek

Gnocchi tészta alaprecept

A gnocchi egy klasszikus olasz tésztaféle, ami mivel burgonyából készül, inkább a nudlihoz hasonlít. A kis párnácskákat egy bordázott felületű fatáblán formázzák meg, de ha ilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...