Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült tészta Anett konyhájából

Csőben sült tészta Anett konyhájából
Csőben sült tészta Anett konyhájából
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi csemege ez a gyerekeknek, nagy kedvenc ez nálunk, pont úgy mint a bolognai.

hozzávalók / 4 adag

  • 300 g csavart tészta
  • 25 dkg tetszőleges felvágott (nekem most füstölt sertés párizsi)
  • 1 csapott ek ételízesítő
  • 20 g margarin
  • kevés olaj
  • 2-3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg trappista sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. A felvágottat apróra összekockázzuk, és a sajtot lereszeljük.
  3. A poharas tejfölt kikeverjük a tojássárgájával.
  4. Elkészítjük a besamelt. A vajat kevés olajjal felhevítjük, és beletesszük a lisztet, szép aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és felöntjük a tejjel. Ha nagyon sűrűnek találjuk, önthetünk hozzá még egy kevés tejet, nem baj, ha sósnak érezzük a besamelt, hiszen a tészta majd felveszi az ízeket.
  5. Belekeverjük a tejfölös tojást is, egy pár percig még főzzük vele.
  6. Összekeverjük a tésztát a mártással és a felvágottal, rászórjuk a reszelt sajtot, és a sütőben kissé megpirítjuk. (Nem kell sokáig, mert a tészta akkor kiszárad, csak amíg kicsit pirul a sajt.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 091
elküldve: 5
receptkönyvben: 134
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtmártásos tészta, szarvacskás tészta felvágottal, sült tészta besamel mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett házias ízei
Anett házias ízei / Anett házias ízei Mon, 2014-01-13 20:04

Nagyon örülök ha tetszik, azóta apró változást csempésztem ebbe a receptbe, a tészta főző vizéből kimerek1,5dl-t hozzáöntöm mielőtt a sütőbe teszem, mert ettől nem szárad ki a tészta később sem. :)