Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából

Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából
Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egytálételt hétvégén készítettem el. Nagyon finom, és egyszerű az elkészítése. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 174 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet még cukkinit, padlizsánt, karfiolt, zöldbabot stb-t is hozzákeverni, ízlés szerint. Medvehagyma szezonon kívül a kolbász alá vöröshagymát aprítunk, és fokhagymát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, és megfőzzük.
  2. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A gombákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A medvehagymát megtisztítjuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az olajat beletesszük egy lábosba a kolbászkarikákkal együtt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba elkezdi a levét kiengedni, akkor hozzáadjuk a brokkolit is. Elfőzzük a levét erős tűzön.
  4. Ha a leve elfőtt, akkor belekeverjük a petrezselymet és a medvehagymát. Hozzáadjuk a mascarpone, philadelphia, 20 dkg tejföl és a két darab tojás keverékét. Összekeverjük a leszűrt tésztával.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral (vagy másféle zsiradékkal), és a tésztás keveréket belesimítjuk.
  6. 30 dkg tejfölt összekeverjük a lereszelt füstölt mozzarellával, és a tészta tetejére simítjuk.
  7. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
  8. Melegen, kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

füstölt mozzarellás kolbászos szarvacska, zöldséges sajtos tészta, kolbászos tészta zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

871
szarvacska tészta 50 dkg
parasztkolbász 40 dkg
napraforgó olaj 1 ek
brokkoli 1 közepes db
csiperkegomba 50 dkg
medvehagyma 1 csokor
tejföl 50 dkg
tojás 2 db
mozzarella 17.5 dkg
mascarpone 20 dkg
krémsajt 12.5 dkg
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kókuszzsír 1 dkg