Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos spagetti sütve

Spenótos spagetti sütve
Spenótos spagetti sütve
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először próbáltuk ki a spenótot, nem főzelékként. Legjobban édesanya tartózkodott tőle, hogy vajon milyen lesz, de végül elkészítette és ő sem bánta meg, ahogy mi is jóízűen fogyasztottuk :) Finom volt ;) A recept egy régebbi Príma Konyha magazinból van. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, összevágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymákat, majd az összevágott spenótot és megfuttatjuk.
  3. A keményre főtt tojást kockákra vágjuk és szintén hozzáadjuk a spenóthoz, összekeverjük.
  4. Enyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
  5. Összeforgatjuk a tojásos spenóttal, egy tűzálló tálba borítjuk, meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjuk, ami kb. 15 perc. 
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 115
elküldve: 5
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos tészta, tejfölös-spenótos spagetti, parajos tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsalica
zsalica Tue, 2015-06-09 17:17

Nagyon tetszik a recepted, ma el is fogom késziteni, remélem olyan finom is mint amilyen guszta a képen.

lizett
lizett Fri, 2012-11-16 16:03

Nekem tetszik a recept,bár én 45 dkg mirelit spenótot tettem bele és még belekevertem 50 dkg pizzasonkát(szerintem párizsit is lehet).Így sütöttem meg és finom lett.Nálunk mindenki azt mondta,hogy finom.Köszönöm a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-11-07 09:43

Kedves kattika!

Mentve, guszta a recept.:-O
És biztos fincsi is, sajnálom, hogy nincs friss, de a jó minőségű mirelit spenót is csodákra képes.:-))
A blogod nekem tetszik.:-O
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

kattika
Kattika / kattika Wed, 2012-11-07 09:46

Kedves Éva-Anyóca!

Örülök, hogy tetszik a recept és a blogom :)
Neked is szép napokat!
Üdv, Kata :)

csato
csato Tue, 2012-11-06 18:58

Szia!
Hát semmi bajom evvel a recepttel!
Inkább van egy pár kérdésem.Csinál valaki egy blogot./megnéztem/Leírja a nagyanyja meg a bánat tudja kinek a receptjeit.Naponta jönnek itt is.Ha ez egyszer esne meg azt mondom ok.Mert ugye mindenki tanul valakitől.Meg naná,hogy ha egy ismerőstől kapok egy igazán jó tippet megosztanám. De minden nap ez megy!Ennek mi az értelme?Mert viszont az sokszor látszik,h aki írja az nem tudja mit is.
Most akkor vegyem elő Horváth Ilona könyvét és másolgassam be?Mi ebben a poén?
Magas és dühít!Igen kifejezetten idegesít újabban naponta ezt látom itt.Sok!És a zöme nem is jó!
Hát várom az /várja a bánat/ ügyeletes lecseszéseket.
Én az eddigi sokat szereplő szakácsoktól csak ötleteket,meg munkát láttam.Azt amiket ők kreáltak.Tök mindegy ,h jó vagy nem CSINÁLTÁK!!!!!!!!Pici két kezükkel érted??????????Ennyi!!!!!!!! Csató

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-09 00:54

Szija,
olvasgatom a száj/klaviatúra karaté/csörtéteket itt és a másiknál. Beledumálok. Itt, ennél, és most szembe megyek Veled. Nem pont értem, mi a baj abban, hogy valaki összegyűjti a felmenőinek, barátainak bevált receptjeit és közreadja? Baromi régóta keresem dédnagyanyám, nagyanyám és anyám által készített hájas tésztából készült diós/lekváros kiflijét. Rohadtul nem érdekelt a konyha hát nem is figyeltem oda miből mennyit. Recept meg nincs. Mindig reménykedem hátha valahol meglelem. A másik. Alig 2 hónapja feltettem egy receptet. 18.ezren nézték meg, sokan elmentették. Nem az én ötletem volt, a neten találtam, bár annyira 1ügyű, hogy akár az én ötletem is lehetett volna:) Miért baj, hogy mások is megismerik, elkészítik azt ami jó? Nagyon sok recept van itt az oldalon amit saját találmányként tálalnak és réges régi recept. Elfelejtik odaírni vagy nem fontos megjegyezni alapon. Engem tudod mi dühit?????Amikor ugyanazokat a recepteket olvasgatom levesként pörköltként stb. mert elvesz vagy hozzátesz pl. 3 db. köménymagot. Azon viszont nevetek mikor sajátomat a kútfejemből kipattantat látom viszont 3 hét múlva mert 1 szelet sajtot tesz bele másképp csomagolja és máris a saját ötlete. Mókás nem???? Abban igazad van, hogy nagyon sok recept van fent, ami nem jó. De biztos az h nem jó??? Lehet, h csak Neked nem jön be. Nekem nem jön be az agyon csípőzött, ezerféle fűszerrel televágott étel. De más szeretheti. Ha Horváth I-t kezdesz el bemásolni, megsúgom, van bőven car receptje. Garantáltan állítom. A sokat szereplő szakácsok itt az oldalon sem garancia arra, hogy amit kitalál az tök tuti. Jártam már pórul a Nosalty által favorizált szakács receptjével. És ne haragudj, de nem "tök mindegy", h az jó vagy sem. Nem ad felmentést, csak azért, mert 2 pici kezével tákolta össze. Minden elkészített étel alapanyaga pénzbe kerül, és a kukába vásárolni, ma már súlyos dolog....az időpocsékolásról meg akkor most mit főzzek/süssekről már nem is beszélve. Na hirtelen ennyit kapartam össze, nem ragozozom tovább. Ennyi volt a litániám:) Üdv: Gabi

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 18:25

Te is megoszthatnál valamit! Csak a szád jár! Vagy tán frusztrált vagy, hogy más is mer főzni, nagyi titkait megosztani?

csato
csato Thu, 2012-11-08 18:48

Kedves Sancho!
Én értelmesem és szerintem érthetően leírtam miért nem teszek fel recepteket ide.Vagyis rajtad kívül még mindenki felfogta!
Feltételezem ha írni tudsz, akkor olvasni is.
Nekem megy mind a kettő.
Nem sok paraszt bejegyzést írtam le pedig gazdagon lehetett volna mihez.Ha sikerült akkor meg a magam módján,azaz Csató módon elnézést is kértem!
Ellenben soha nem vettem a bátorságot ahhoz,h frusztráltnak nevezzek valakit vagy bármi másnak.SOHA!Üdv Csató

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 19:38

Közben pedig leszállhatnál olyanokról, akik pozitívan használják ezt az oldat, nem pedig a te sötét gondolataidat kell olvassák. Sokat megbántottál már! REMÉLEM OLVASHATÓ!

csato
csato Thu, 2012-11-08 20:11

Szia!
Mondtam,h tudok olvasni.És két-három napig szegény Kattikának peche volt,h tudok.Próbáltam is rendezni a helyzetet!Nem, a véleményem nem változott!De talán korrigálni valamennyit sikerült mert bunkó módon írtam le amit gondoltam! És beláttam!Mert akinek valamennyi ész van a fejében az belátja ha hülye!És elég ha én hülye vagyok.Viszont minden mondattal amit leírtál igazoltad,hogy sült paraszt vagy!
Amúgy te vajas kenyeret zabálsz vegetával?Hát..................Na ezért is írtam,h tanulj meg olvasni!Az első talán az első mondatom az volt ezen az oldalon,hogy vegeta no!Szép estét!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 20:16

Gyönyörűen kulturálatlan, sőt modortalan is vagy. Nem vazze, én szalonnát eszek vereshagymával, tápos baromja! Próbáld esetleg a VBK-t kevesebbre venni, meg a nagy táborikulacs pofádat!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-08 19:34

En is nagyképű vagyok, de ennyire nem kezeltem le senkit! Inkább ne is írj senkihez, maradj a vegetás, margarinos kenyereddel... Üdvözlet nincs...

kattika
Kattika / kattika Wed, 2012-11-07 08:47

Kedves Csató!
Az a helyzet, hogy ez az én blogom és ilyen stílúsú és nem árulok zsákbamacskát mivel a bemutatkozásnál leírom, hogy "Általam és esetenként családtagjaim által elkészített ételek receptjét, elkészítési módját és saját készítésű fényképét szeretném ebbe a blogba összegyűjteni és megosztani veletek is." Nem kérek pénzt azért, hogy bárki nézegesse a blogom, saját szórakozásra készítem, semmi jövedelmem nincs belőle, így gondolom olyan lehet, amilyen nekem tetszik. És ha egy nyílvános blogba szeretném összegyűjteni a családom vagy esetleg 1-2 barátom receptjeit, miért ne lehetne? Ha egy nyílvános blogra akarom összegyűjteni nagymamám süteményei recetjét, akkor miért ne? Nem kényszerítek senkit, hogy megnyissa, olvassa. Lelehet zárni, sőt, meg sem kell nyittani és ha már receptes oldalon vagy a sok ezer közül miért nem olyanra kattintassz, ami tetszik? Létezik sok olyan weboldal, ami nekem sem tetszik vagy nem találom érdekesnek, de egyszerűen nem nyitom meg és ennyi :) A blogomon van kb 70 recept amit én találtam ki, szerintem ezt nem sok velem egyidős mondhatja el :) Kívánom, hogy legyél kicsit jobb kedvű naaaa és ne csak a negatívakat lásd és legyen egy szép napod, heted.
Minden jót és üdv,
Kata

661
spenót 80 dkg
vaj 4 dkg
fokhagyma 3 gerezd
főtt tojás 6 db
spagetti tészta 40 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 5 dl
sajt 15 dkg