r
Nosalty Logó

Spenótos spagetti sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Spenótos spagetti sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 665 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3991 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5446 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11937 micro
Összesen 665 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8091.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    2339 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    792 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    1887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4604 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    2797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2282 micro
  • Kolin:
    1358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32677 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71625 micro
Összesen 3991 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3171 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, összevágjuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymákat, majd az összevágott spenótot és megfuttatjuk.
  3. A keményre főtt tojást kockákra vágjuk és szintén hozzáadjuk a spenóthoz, összekeverjük.
  4. Enyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
  5. Összeforgatjuk a tojásos spenóttal, egy tűzálló tálba borítjuk, meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben a sajt pirulásáig sütjuk, ami kb. 15 perc.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11457
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spenótos spagetti sütve
Kattika 126 recept

Először próbáltuk ki a spenótot, nem főzelékként. Legjobban édesanya tartózkodott tőle, hogy vajon milyen lesz, de végül elkészítette és ő sem bánta meg, ahogy mi is jóízűen fogyasztottuk :) Finom volt ;) A recept egy régebbi Príma Konyha magazinból van. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Hát semmi bajom evvel a recepttel! Inkább van egy pár kérdésem.Csinál valaki egy blogot./megnéztem/Leírja a nagyanyja meg a bánat tudja kinek a receptjeit.Naponta jönnek itt is.Ha ez egyszer esne meg azt mondom ok.Mert ugye mindenki tanul valakit?l.Meg naná,hogy ha egy ismer?st?l kapok egy igazán jó tippet megosztanám. De minden nap ez megy!Ennek mi az értelme?Mert viszont az sokszor látszik,h aki írja az nem tudja mit is. Most akkor vegyem el? Horváth Ilona könyvét és másolgassam be?Mi ebben a poén? Magas és dühít!Igen kifejezetten idegesít újabban naponta ezt látom itt.Sok!És a zöme nem is jó! Hát várom az /várja a bánat/ ügyeletes lecseszéseket. Én az eddigi sokat szerepl? szakácsoktól csak ötleteket,meg munkát láttam.Azt amiket ?k kreáltak.Tök mindegy ,h jó vagy nem CSINÁLTÁK!!!!!!!!Pici két kezükkel érted??????????Ennyi!!!!!!!! Csató

Kattika

Kedves Csató! Az a helyzet, hogy ez az én blogom és ilyen stílúsú és nem árulok zsákbamacskát mivel a bemutatkozásnál leírom, hogy "Általam és esetenként családtagjaim által elkészített ételek receptjét, elkészítési módját és saját készítés? fényképét szeretném ebbe a blogba összegy?jteni és megosztani veletek is." Nem kérek pénzt azért, hogy bárki nézegesse a blogom, saját szórakozásra készítem, semmi jövedelmem nincs bel?le, így gondolom olyan lehet, amilyen nekem tetszik. És ha egy nyílvános blogba szeretném összegy?jteni a családom vagy esetleg 1-2 barátom receptjeit, miért ne lehetne? Ha egy nyílvános blogra akarom összegy?jteni nagymamám süteményei recetjét, akkor miért ne? Nem kényszerítek senkit, hogy megnyissa, olvassa. Lelehet zárni, s?t, meg sem kell nyittani és ha már receptes oldalon vagy a sok ezer közül miért nem olyanra kattintassz, ami tetszik? Létezik sok olyan weboldal, ami nekem sem tetszik vagy nem találom érdekesnek, de egyszer?en nem nyitom meg és ennyi :) A blogomon van kb 70 recept amit én találtam ki, szerintem ezt nem sok velem egyid?s mondhatja el :) Kívánom, hogy legyél kicsit jobb kedv? naaaa és ne csak a negatívakat lásd és legyen egy szép napod, heted. Minden jót és üdv, Kata

Törölt felhasználó

Te is megoszthatnál valamit! Csak a szád jár! Vagy tán frusztrált vagy, hogy más is mer f?zni, nagyi titkait megosztani?

Törölt felhasználó

Kedves Sancho! Én értelmesem és szerintem érthet?en leírtam miért nem teszek fel recepteket ide.Vagyis rajtad kívül még mindenki felfogta! Feltételezem ha írni tudsz, akkor olvasni is. Nekem megy mind a kett?. Nem sok paraszt bejegyzést írtam le pedig gazdagon lehetett volna mihez.Ha sikerült akkor meg a magam módján,azaz Csató módon elnézést is kértem! Ellenben soha nem vettem a bátorságot ahhoz,h frusztráltnak nevezzek valakit vagy bármi másnak.SOHA!Üdv Csató

Törölt felhasználó

En is nagykép? vagyok, de ennyire nem kezeltem le senkit! Inkább ne is írj senkihez, maradj a vegetás, margarinos kenyereddel... Üdvözlet nincs...

Törölt felhasználó

Közben pedig leszállhatnál olyanokról, akik pozitívan használják ezt az oldat, nem pedig a te sötét gondolataidat kell olvassák. Sokat megbántottál már! REMÉLEM OLVASHATÓ!

Törölt felhasználó

Szia! Mondtam,h tudok olvasni.És két-három napig szegény Kattikának peche volt,h tudok.Próbáltam is rendezni a helyzetet!Nem, a véleményem nem változott!De talán korrigálni valamennyit sikerült mert bunkó módon írtam le amit gondoltam! És beláttam!Mert akinek valamennyi ész van a fejében az belátja ha hülye!És elég ha én hülye vagyok.Viszont minden mondattal amit leírtál igazoltad,hogy sült paraszt vagy! Amúgy te vajas kenyeret zabálsz vegetával?Hát..................Na ezért is írtam,h tanulj meg olvasni!Az els? talán az els? mondatom az volt ezen az oldalon,hogy vegeta no!Szép estét!

Törölt felhasználó

Gyönyör?en kulturálatlan, s?t modortalan is vagy. Nem vazze, én szalonnát eszek vereshagymával, tápos baromja! Próbáld esetleg a VBK-t kevesebbre venni, meg a nagy táborikulacs pofádat!

Gabys

Szija, olvasgatom a száj/klaviatúra karaté/csörtéteket itt és a másiknál. Beledumálok. Itt, ennél, és most szembe megyek Veled. Nem pont értem, mi a baj abban, hogy valaki összegy?jti a felmen?inek, barátainak bevált receptjeit és közreadja? Baromi régóta keresem dédnagyanyám, nagyanyám és anyám által készített hájas tésztából készült diós/lekváros kiflijét. Rohadtul nem érdekelt a konyha hát nem is figyeltem oda mib?l mennyit. Recept meg nincs. Mindig reménykedem hátha valahol meglelem. A másik. Alig 2 hónapja feltettem egy receptet. 18.ezren nézték meg, sokan elmentették. Nem az én ötletem volt, a neten találtam, bár annyira 1ügy?, hogy akár az én ötletem is lehetett volna:) Miért baj, hogy mások is megismerik, elkészítik azt ami jó? Nagyon sok recept van itt az oldalon amit saját találmányként tálalnak és réges régi recept. Elfelejtik odaírni vagy nem fontos megjegyezni alapon. Engem tudod mi dühit?????Amikor ugyanazokat a recepteket olvasgatom levesként pörköltként stb. mert elvesz vagy hozzátesz pl. 3 db. köménymagot. Azon viszont nevetek mikor sajátomat a kútfejemb?l kipattantat látom viszont 3 hét múlva mert 1 szelet sajtot tesz bele másképp csomagolja és máris a saját ötlete. Mókás nem???? Abban igazad van, hogy nagyon sok recept van fent, ami nem jó. De biztos az h nem jó??? Lehet, h csak Neked nem jön be. Nekem nem jön be az agyon csíp?zött, ezerféle f?szerrel televágott étel. De más szeretheti. Ha Horváth I-t kezdesz el bemásolni, megsúgom, van b?ven car receptje. Garantáltan állítom. A sokat szerepl? szakácsok itt az oldalon sem garancia arra, hogy amit kitalál az tök tuti. Jártam már pórul a Nosalty által favorizált szakács receptjével. És ne haragudj, de nem "tök mindegy", h az jó vagy sem. Nem ad felmentést, csak azért, mert 2 pici kezével tákolta össze. Minden elkészített étel alapanyaga pénzbe kerül, és a kukába vásárolni, ma már súlyos dolog....az id?pocsékolásról meg akkor most mit f?zzek/süssekr?l már nem is beszélve. Na hirtelen ennyit kapartam össze, nem ragozozom tovább. Ennyi volt a litániám:) Üdv: Gabi

Éva-Anyóca

Kedves kattika! Mentve, guszta a recept.:-O És biztos fincsi is, sajnálom, hogy nincs friss, de a jó min?ség? mirelit spenót is csodákra képes.:-)) A blogod nekem tetszik.:-O Szép napot és hetet kívánok! Éva-Anyóca

Kattika

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy tetszik a recept és a blogom :) Neked is szép napokat! Üdv, Kata :)

lizett

Nekem tetszik a recept,bár én 45 dkg mirelit spenótot tettem bele és még belekevertem 50 dkg pizzasonkát(szerintem párizsit is lehet).Így sütöttem meg és finom lett.Nálunk mindenki azt mondta,hogy finom.Köszönöm a receptet.

orsikaaa

Tuti a recept!:) köszi:)

zsalica

Nagyon tetszik a recepted, ma el is fogom késziteni, remélem olyan finom is mint amilyen guszta a képen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek