r
Nosalty Logó

Gombás-paprikás burgonyaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás-paprikás burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 300 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2892.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2670 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3113 micro
Összesen 1202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  2. Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
  3. Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.
  4. Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.
  5. Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele. 10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1406
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-paprikás burgonyaleves
Salamon Csilla 1202 recept

Finom, tartalmas leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek