Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaleves 11. - hajdinás

Burgonyaleves 11. - hajdinás
Burgonyaleves 11. - hajdinás
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, viszont nagyon ízletes parasztétel. Szerencsére egyre inkább kezd visszatérni a köztudatba és a konyhákba ez a méltatlanul elfeledett gabonaféle.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

Ne essünk túlzásba a hajdinával, tényleg elég 1/2 csészényi, mert főzés közben ugyanúgy megdagad, mint a rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket feldaraboljuk, és feltesszük főni.
  2. Ha félig megpuhultak, hozzátesszük a kockára vágott krumplit és a megmosott, átválogatott hajdinát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben készítünk egy vékony rántást, amibe beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  4. Ha a krumpli és a hajdina is megfőtt, berántjuk a levest. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis csípős paprikát és pár csepp ecetet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

répás burgonyaleves hajdinával,, zöldséges krumplileves hajdinával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 21:04

Kedves klivi!
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, :-)))
Szükségem lesz rá, mert a családnak beharangoztam ezt az ételt.
Azért nem jöttem fel előbb, mert itt kisebb vihar volt, és ilyenkor áramtalanítunk, biztos, ami biztos:-))
Nagyon szép estét, és holnapra napsugaras napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 12:28

Kedves klivi!
Nagyon tetszik:-))
Ezzel a recepttel kipróbálom ezt a mostanság sokat emlegetett hajdinát.Biztos, hogy finom:-))
Légyszíves azt add meg, hogy az a fél csésze, az mennyi pontosan, mert tényleg dagad, mint a rizs, mennyit tegyek bele?
Köszi előre is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-06-06 17:22

Kedves Éva!
Nálam a fél csésze kb. 1 dl, de ha sűrűbbre szeretnéd, vagy nagyobb mennyiséget akarsz főzni, akkor mehet bele több is. Remélem ízlik majd a hajdina! :)
Livi

249
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
burgonya 6 közepes db
hajdina 0.5 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
ecet 2 csepp
víz 1.5 l
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál