r
Nosalty Logó

Spenótos kaliforniai paprikás penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Spenótos kaliforniai paprikás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2022 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 505 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1239 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5122 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4571 micro
Összesen 2022 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel főni a tésztához szükséges vizet, adjunk hozzá sót. Amíg felforr a víz és miközben fő a tészta, bőven lesz időnk a zöldségek elkészítéséhez.
  2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket olajon pároljuk puhára egy serpenyőben.
  3. Adjuk hozzá a hagymához a csíkokra vágott paprikát, és pároljuk 3-4 percig.
  4. Dobjuk rá a tépkedett (vagy nagyjából felvágott) spenótot, és pároljuk még egy percig. Ha a tészta még nem főtt meg, ekkor le is kapcsolhatjuk a gázt a serpenyő alatt, a spenót hamar összeesik, nem kell túlpárolni.
  5. Ha "üveges csíránk" van, azaz folyadékban van eltéve, a felhasználandó mennyiséget csepegtessük le egy szűrőben.
  6. Adjuk a keverékhez a tépkedett (vagy nagyjából felvágott) bazsalikomot is, majd pedig a csírát. Sózzuk és borsozzuk a zöldségeket.
  7. Ha a tészta kifőtt, szedjük a zöldségkeverékre szűrőlapáttal, így marad rajta kis tésztavíz, ami krémesebbé teszi az eredményt. Közepes lángon forgassuk át a keveréket a serpenyőben, és tálaljuk.
  8. Tálaláskor adhatunk hozzá frissen őrölt borsot, parmezánt vagy mandula-parmezánt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3666
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

A szójacsírát ma vettem egy bioboltban, még soha nem használtam, de úgy éreztem passzolna a többi ízhez, így hozzáadtam.  Az eredeti receptben nincs benne, biztosan anélkül is finom.  Én parmezán nélkül ettem a tésztát, jó sok borssal, szerintem kerek volt így is. Ha valakit érdekel a mandula parmezán, az elkészítéséről eddmagad.blog-on olvashattok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriási mázlim van a receptekkel mostanában...:) Ismeritek az érzést, amikor egy recept nagyon inspirál, és amikor végre elkészítitek, egyszerűen TÖKÉLETES? Nos, ez történt velem...  Kinéztem valamit, elkészítettem, és most csak ámulok, mert ez a fogás felülmúlta az elképzeléseimet!  Fantasztikusnak tartom, hogy  egy ennyire egyszerű étel ilyen ízbomba lehet! A recept feltöltés is teljesen spontán ötlet volt. Csak bámultam a tányért, teli ezzel a színes, illatozó tésztával, és tudtam, hogy ezt azonnal le kell fotózni... Szerelem első főzésre! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 húsvéti saláta érzékeny(ebb) gyomrúaknak, majonéz és tejföl nélkül

Nem árt, ha tudatosítjuk, hogy nemsoká húsvét, így a receptötletelést sem halogathatjuk az örökkévalóságig. A sonka, kalács és különféle tojásételek mellett ilyenkor legtöbbünknél előkerülnek a nem túlzottan diétás és gyomorkímélő, klasszikus majonézes saláták is. Mi lenne, ha idén újítanánk e téren, és a tejföllel, majonézzel dúsított verziók helyett másfelé kacsintgatnánk?

Nosalty

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.