r
Nosalty Logó

Sült brokkolipesztós casarecce tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Sült brokkolipesztós casarecce tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 828 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 828 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1443 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3037 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7769 micro
Összesen 3310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 255 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra.
  2. Daraboljuk fel a a brokkolit, halmozzuk egy tepsire, locsoljuk meg 4 evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd terítsük szét egy rétegben.
  3. Süssük a brokkolit addig, amíg ropogós, de még ress marad, és a szélei barnulni kezdenek, körülbelül 10-12 percig.
  4. A pestóhoz tegyük a sült brokkolit, a fokhagymát, a fenyőmagot, a parmezánt, a citromhéjat meg a bazsalikomot egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Járó motor mellett öntsünk hozzá kb. 50 ml olívaolajat az adagolócsövön keresztül, és addig dolgozzuk a keveréket, amíg teljesen össze nem áll, és krémes, de kissé darabos lesz.
  5. Főzzük a tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben al dente-re. A tésztát nem kell majd leszűrni, mert felszívja a vizet (mintha rizst főznénk, így nem főnek ki belőle az ízek), és rögtön mehet hozzá a pesztó és a citromlé. A tészta alján maradt főzővízzel tökéleten emulgeálódik a pesztó, és csodásan bevonja az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
  6. Osszuk szét tálakba vagy tányérokra, locsoljuk meg olívaolajjal, és szórjuk meg jó sok reszelt gruyére vagy parmezán sajttal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 15.

Receptkategóriák

Sült brokkolipesztós casarecce tészta
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Íme egy egyszerű sült brokkolipesztós tészta kevesebb, mint 20 perc alatt, mindössze néhány hozzávalóból, amely tökéletes ünnepek utánra vagy az év bármely szakában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek