Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal

Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal
Spenótos-húsos rétes paradicsomos babbal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól kaptam egy nagy adag spenótlevelet. Nem tudtam, hogy mihez kezdjek vele... túl szépek voltak, hogy spenótfőzelékként végezzék. Így született ez a recept... no meg egy másik is.. de az egy másik történet :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombot vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük a fűszerkeverékkel (ha van más fűszerkeverék, az is használható, ízlés szerint), és állni hagyjuk.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát megpucoljuk. A sárgarépát és a karalábét zsülienre vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  3. Wokban vagy serpenyőben (én wokot használtam) egy kevés olajban kisütjük a húst. Ha kész, kivesszük egy tányérra, és féljrerakjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a zöldséget, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsot, majd a saját levében ressre pároljuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a sült húst, és összerottyantjuk. Majd ezt is kivesszük.
  4. Megmossuk a spenótleveleket. Most is hasznosítjuk a visszamaradt fűszeres olajat :), mert a spenótlevelet egy kicsit "megnyaffasztjuk" benne, hogy ne legyen nyers.
  5. A réteslapokat kettesével fogjuk, így három rudat kell, hogy kapjunk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A spenótleveleket és a zöldséges húst osszuk el úgy, hogy mind a 3 dupla lapra egyenletesen jusson. Először fedjük be nagyjából a réteslapot a spenótlevelekkel, majd szórjuk rá a zöldséges húst, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. így teszünk a másik két réteslappal is.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, és pirosodásig sütjük. Amikor kész, kenjük meg egy kis tejföllel, így biztos, hogy nem szárad ki!
  7. Amíg a rétes sül, csináljuk meg a paradicsomos babot...
  8. A lilahagymát megpucoljuk, félbe, majd keresztben szeletekre vágjuk. Egy kevés olajon megpirítjuk, majd dinszteljük, hozzáöntjük a babot, a paradicsomszószt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, cukorral, borssal és bazsalikommal. Rottyantunk rajta egyet, és már kész is (a konzervbab előnye, hogy nagyon hamar megpuhul).
  9. Tálaláskor minden réteskockához (réteskockára) bőségesen önthetünk a szószból.



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: rétes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rétes spenótos hússal töltve, paradicsomos babbal tálalt spenótos-sertéshúsos rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

789
spenót 30 dkg
réteslap 6 db
sertéscomb 50 dkg
sárgarépa 4 db
karalábé 1 db
gomba 25 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
vörösbab 800 g
paradicsomszósz 35 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek