Nosalty Logó

Görög rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Görög rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 591 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1772 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    309 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2102 micro
Összesen 591 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    4282 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6305 micro
Összesen 1772 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előregyártottréteslapot vásárolunk, majd kiolvasztjuk,és egy tepsiben kitekerjük.
  2. A húst és a zöldségeket megmossuk, majd apró kockákra szeleteljük a sajtokkal együtt.
  3. A csirkemellfilét egy teflon serpenyőben olívaolajon elősütjük, majd két gerezd reszelt fokhagymával, fűszerkeverékkel, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Az így elősütött húst a réteslap közepébe helyezve hosszanti irányba szétosztjuk, majd ugyanabban a serpenyőben az apró kockákra vágott cukkinit is szintúgy elősütjük,míg kicsit aranybarna színt nem kap. Ezt is szétosztjuka réteslapon.
  5. A többi összekockázott, darabolt hozzávalót is egyenletesen szétosztjuk a tésztán, majd a tésztának a széleit megkenjük a felvert tojással(kicsit csorgathatunk az alapanyagokra is, hogy még jobban összeálljon).
  6. A tésztát keresztben áthajtjuk, majd ismét megkenjük tojással, és ráhajtjuk a másik felét is, a végeivel ugyanígy járunk el.
  7. Az így kapott töltött réteslapot kívülről is megkenjük tojással, majd előmelegített 200fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A kész rétesünket hagyjuk kihűlni (min. 15 perc), majd egy éles kés segítségével vastag (min. 5 centiméteres) szeletekre szeljük föl. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11165
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

 Ez egy nagyon egyszerű és gyors elkészítési módja egy igen finom ebédnek. :)

Hozzászólások

gourmetgirl

Szia! Tetszik a recept, de mit?l bolgár a f?szerkeverék?

Törölt felhasználó

Szia! Mikor Bulgáriában nyaraltam, akkor a helyi eladó kisasszonytól kértem jellegzetes bolgár f?szert és ezt a keveréket ajánlotta.

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, szívesen megenném azt, ami a tányéron van...annyira guszta, és látszik, hogy finom.:) Mentés.:-) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Köszi a dícséretet. Nagyon gyorsan elkészíthet? és finom is. Remélem mihamarabb terítékre kerül nálatok is :) Üdv. Gábor

vmzsuzsa

Nehezen szántam rá magam, de ma ezt f?ztem ebédre. Minden várakozásomat felülmúlta. A férjem azt, mondta, hogy már ezért érdemes volt feltalálni a számítógépet, hogy ezt a receptet megtaláljam.Annyit változtattam rajta, hogy mozarella sajttal csináltam, és hát bolgár f?szerkeverékem sem volt, de nem hiányzott bel?le. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

Kacy

Szia! SOS! Ma szeretném elkészíteni, de nem vilàgos a hajtogatàs.:-D

Törölt felhasználó

Kedves Kacy! Kiteríted a kész réteslapot, közepére betöltöd a tölteléket, majd egyik hosszanti oldalát ráhajtod és a küls? felét tojással megkened, hogy sütéskor összeragadjon. A másik felét szintén ráhajtod. A végeit szintén megkened tojással és ráhajtod, hogy ne tudjon a sajt kifolyni. üdv. Gábor

Kacy

Köszönöm a gyors reagàlàst, így màr abszolút tiszta ! ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.